Okładka książki - Przygody Tintina. Krab o złotych szczypcach / Tajemnicza gwiazda / Tajemnica

Komiks, który do tej pory się nie zestarzał, pomimo upływu czasu. Tintin i jego piesek Miluś (słodki, przypomina mi odrobinę Idefiksa z Asteriksa i Obeliksa, ale charakteryzuje się pociągiem do alkoholu) rozwiązują nowe zagadki kryminalne i wplątują się w różne kłopoty. Komiks jest przepełniony humorem - na uwagę zasługują sarkastyczne uwagi Milusia. Polecam.

Informacje dodatkowe o Przygody Tintina. Krab o złotych szczypcach / Tajemnicza gwiazda / Tajemnica "Jednorożca":

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2009-12-16
Kategoria: Komiksy
ISBN: 978-83-237-2554-1
Dodał/a opinię: Dorota Kossowska

Zobacz opinie o książce Przygody Tintina. Krab o złotych szczypcach / Tajemnicza gwiazda / Tajemnica "Jednorożca"

Kup książkę Przygody Tintina. Krab o złotych szczypcach / Tajemnicza gwiazda / Tajemnica "Jednorożca"

Tintin w Ameryce, tom 3. Przygody Tintina
Herge0
Okładka ksiązki - Tintin w Ameryce, tom 3. Przygody Tintina

Jest rok 1931. Tintin zostaje wysłany do Chicago w stanie Illinois, gdzie ma zapuszkować kolejnych gangsterów. Tam młody reporter poznaje Capone...

Czarna Wyspa, tom 7
Herge0
Okładka ksiązki - Czarna Wyspa, tom 7

Po przygodach w Ameryce Południowej Tintin ma nadzieję na zasłużony odpoczynek. Niestety, szybko traci złudzenia, kiedy, pomagając załodze rozbitego samolotu...