Okładka książki - Przyjaciele z lasu i łąki

Przyjaciele z lasu i łąki

Czy Wasze dzieci lubią spędzać czas na świeżym powietrzu? 👦 Jaki jest ich stosunek do natury? Czy często zadają pytania dotyczące środowiska? Jeśli szukacie przewodnika po świecie przyrody - mam coś dla Was. 🍀 "Przyjaciele z lasu i łąki" od @wydawnictwojednosc

"Przyjaciele z lasu i łąki" to zaproszenie do fascynującego świata natury, a właściwie do wspólnej podróży... pełnej zaskoczeń. ☺️ Podróż trwa cały rok, czyli 4 pory roku. Z bliska obserwujemy kwitnące rośliny, pszczoły i ptaki. 🐦 Przyglądamy się mrówkom, motylom i zwierzętom wodnym. Odkrywamy zależności i relacje, które łączą drzewa, grzyby, ptaki czy owady. 🐝

Książka uczy małego czytelnika, że aby obserwować przyrodę wystarczy wyjść na spacer. 👟 Każdego dnia warto być uważnym. 🧐 To jednak nie wszystko. Opowieść przekazuje również wielki szacunek do przyrody. 🌳 Jest też skarbnicą wiedzy o roślinach, zwierzętach i ich wzajemnych relacjach. 👌

Książka "Przyjaciele z lasu i łąki. Cztery pory roku. Odkrywamy sekrety natury" (bo tak brzmi jej pełny tytuł) została wydana w ramach cyklu "Życie bez granic", który wspiera dzieci i ich rodziców w lepszych rozumieniu świata przyrody. 🌿 Ma twardą oprawę, rzeczywiste ilustracje i duży format. Sam koncept książki zaskakuje. 😮 Nie ma tu wiele tekstu, są za to autentyczne ilustracje i ciekawostki przyrodnicze w dymkach. 👍 To naprawdę solidna dawka wiedzy o naturze dla młodszych i starszych wielbicieli przyrody. 🙂

Informacje dodatkowe o Przyjaciele z lasu i łąki:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2023-01-27
Tytuł oryginału: Expedition Natur: Miteinander in der Natur - Wie Tiere und Pflanzen gemeinsam leben
Dodał/a opinię: kulturadladzieci

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Przyjaciele z lasu i łąki

Kup książkę Przyjaciele z lasu i łąki