Okładka książki - Przyjaciółki na zawsze

Przyjaciółki na zawsze

Sara stała się uczennicą klasy ósmej. To miał być wspaniały czas, niestety był taki tylko w marzeniach. Jej rówieśnicy randkowali, ona nie, chociaż bardzo by chciała. Starała się przypodobać innym, jednak im bardziej próbowała, tym jej samoocena spadała. Czy uda jej się odnaleźć swoje mocne strony? Czy ósma klasa przestanie być dla niej koszmarem? Czy będzie szczęśliwa?

Od wydania tomu drugiego minęło ponad dwa lata i chociaż wtedy Amelka była serią zachwycona, trochę się bałam, jak ten tom odbierze. Niepotrzebnie, moja córka podrosła, ale również podrosła bohaterka. Komiks o przygodach Sary okazał się naprawdę świetny.

Historia zdecydowanie ciekawa, realistyczna, a przy tym poruszające kwestie, z którymi każde dziecko prędzej czy później się musi zmierzyć – dorastanie, pierwsze sympatie, akceptacja wśród rówieśników. Bohaterka jest bardzo realistyczna, ma problemy, takie jak wiele dziewczynek w jej wieku, a to sprawia, że można się z nią utożsamiać.

Ilustracje w komiksie są ładne, przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.

„Przyjaciółki na zawsze” to świetny komiks dla dorastających dzieci. My z przyjemnością polecamy.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu -Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Przyjaciółki na zawsze:

Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2022-03-23
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Friends Forever
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Graphic novel / Comic book: school / college life bóg

Zobacz opinie o książce Przyjaciółki na zawsze

Kup książkę Przyjaciółki na zawsze

Kici tyci kociorożec
LeUyen Pham0
Okładka ksiązki - Kici tyci kociorożec

Malutka Kicia myśli, że jest jednorożcem. Przecież potrafi tak wspaniale rżeć! Kiedy jednak spotyka prawdziwego Jednorożca, który wymachuje ogonem i...

Prawdziwe przyjaciółki
LeUyen Pham0
Okładka ksiązki - Prawdziwe przyjaciółki

Gdy najlepsi przyjaciele nie są na zawsze... Shannon i Adrienne były najlepszymi przyjaciółkami od dzieciństwa. Ale pewnego dnia Adrienne zaczyna...