Przystań nad Wisłą

✔️Poruszająca, emocjonalna, pouczająca i wartościowa historia.

"Przystań nad Wisłą" to historia obyczajowa o tym jak nasze wychowanie wpływa na to kim będziemy w życiu dorosłym.
Tamara Pawlicka była wychowywana przez surowego i apodyktycznego ojca, dla którego najważniejsze były praca i pieniądze. Ojciec pozbawił ją radości i beztroski. Przekonał ją, że bez niego jest nikim. Ona na możliwe sposoby starała mu się podporządkować i udowodnić, że warta jest by być jego córką. Po jego śmierci Tamara musi nauczyć się samodzielności i podejmowania decyzji. Tamara chce zacząć życie od nowa. Opuszcza Warszawę i wyjeżdża do tajemniczego domu nad Wisłą.
Jak Tamara poradzi sobie bez ojca?
Czy nadrobi stracone lata i odnajdzie szczęście?
I jakie tajemnice skrywa tajemniczy dom położony na skarpie?
Odkryjcie to sami.

"Przystań nad Wisłą " to bardzo poruszająca powieść, która wprowadza w melancholijny nastrój. Autorka porusza temat wychowywania dzieci. Bohaterka powieści była wychowywana surowo i nie mogła podejmować sama żadnych decyzji. Gdy jej ojciec umiera to dziewczyna nie potrafi funkcjonować samodzielnie. Wychodzą na wierzch wszystkie błędy wychowawcze jakie popełnił jej ojciec. Autorka tą historią pokazuje jak ważne jest aby rodzice uczyli swoje dzieci samodzielności i podejmowania własnych decyzji. Przekonacie się jak trudne dzieciństwo Tamary wpłynęło na jej dorosłe życie. Śledziłam jej losy z ogromną ciekawością i przeżywałam jej emocje. Cały czas zastanawiałam się zy odnajdzie własną drogę i zawalczy o własne szczęście.
To historia, która zmusza do przemyśleń i daje nadzieję na to, że zawsze można zmienić swoje życie. Przekonacie się, że nigdy nie jest za późno na spełnianie swoich marzeń.
Lekki styl autorki sprawił, że książkę przeczytałam w błyskawicznym tempie.
Spędziłam bardzo ciekawy wieczór.

Gorąco polecam!

Informacje dodatkowe o Przystań nad Wisłą:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2023-02-22
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Przystań nad Wisłą

Kup książkę Przystań nad Wisłą

Myśl do przytulania. Baśniowa opowieść dla kobiet, które potrafią marzyć
Anna Szczęsna0
Okładka ksiązki - Myśl do przytulania. Baśniowa opowieść dla kobiet, które potrafią marzyć

Baśniowa opowieść o kobiecie, która postanawia zmienić swoje życie Hanka Popławska to młoda kobieta znudzona prozą życia. Pewnego dnia daje się ponieść...

Kim jesteś Mikołaju?
Anna Szczęsna0
Okładka ksiązki - Kim jesteś Mikołaju?

Młode małżeństwo zbiera pieniądze na realizację marzenia: podróż do Ameryki Południowej. Kiedy na początku grudnia okazuje się, że Witek łamie nogę i...

Złote góry
Klaudiusz Szymańczak