Okładka książki - Przyszłem czyli jak pisałem scenariusz o Lechu Wałęsie dla Andrzeja Wajdy

Przyszłem czyli jak pisałem scenariusz o Lechu Wałęsie dla Andrzeja Wajdy

Całkiem przyjemna lektura. Tym bardziej, że fanką wielką pana Głowackiego jestem i potajemnie wzdycham widząc go spacerującego Krakowskiem Przedmieściem :) Dużym plusem tej pozycji są ciekawostki na temat scenariusza, które jednak w filmie się nie znalazły (filmu nie widziałam). Ponadto, oczywiście, klimat "tamtych lat".

Informacje dodatkowe o Przyszłem czyli jak pisałem scenariusz o Lechu Wałęsie dla Andrzeja Wajdy:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2013-10-23
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Dodał/a opinię: Birgitta

Zobacz opinie o książce Przyszłem czyli jak pisałem scenariusz o Lechu Wałęsie dla Andrzeja Wajdy

Kup książkę Przyszłem czyli jak pisałem scenariusz o Lechu Wałęsie dla Andrzeja Wajdy

Antygona w Nowym Jorku
Janusz Głowacki0
Okładka ksiązki - Antygona w Nowym Jorku

Poruszająca opowieść o trójce bezdomnych - Portorykance Anicie, Polaku Pchełce i Rosyjskim Żydzie Saszy. Z jednej strony dowcipne połączenie antycznego...

Sonia, która za dużo chciała
Janusz Głowacki0
Okładka ksiązki - Sonia, która za dużo chciała

"Niektórzy lubią opowiadania krótkie, inni długie, więc ułożyłem tę książkę tak żeby wyszło siedem na siedem". Sprzedaż poprzedniej książki autora wyniosła 100 tys egz.! ...

Opad
Opad