"Psychopaci" to książka na faktach, historie opowiedziane przez psychiatrę, pracującego w najgorszym miejscu jakie można sobie wyobrazić. Te historie zapadną w pamięci na długo. Jak może wyglądać praca z najgorszymi zbrodniarzami, seryjnymi mordercami i kanibalami?
Stephen Seager podejmuje pracę w Gomorze, ponieważ sytuacja finansowa go do tego zmusza. Nawet nie wie, co go czeka na murami tego szpitala. Już pierwszego dnia wraca do domu z rozbitą głową, a to dopiero początek.
Każdy dzień jest jak na polu bitwy. Ciągłe alarmy, interwencje, bójki, w których i personel bierze udział. Nie jeden lekarz albo pielęgniarka trafiali do szpitala z poważnym urazem ciała. Niektórzy przypłacali taką pracę życiem. Jedni traktowali tę pracę jako misję, inni szybko z niej uciekali. Taką myśl też miał główny bohater, chciał zrezygnować jednak coś go zatrzymał, pomimo, że żona i syn strasznie się o niego martwili. Stephen znalazł swoje miejsce w Gomorze. A nawet w jakimś sensie zżył się ze swoimi podopiecznymi.
Książka jest szokująca. Ja osobiście nie wyobrażam sobie takiej pracy. Nawet bałabym się tylko wejść do takiego miejsca, a co mówić spędzać tam po kilka godzin dziennie. Pracownicy, lekarze, pielęgniarki są godni szacunku, że chcą poświęcać się dla takich ludzi.
Chcecie wiedzieć co dzieje się na co dzień za murami Gomory? Przeczytajcie tę książkę koniecznie:)
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2020-02-26
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tytuł oryginału: Behind the Gates of Gomorrah
Język oryginału: Angielski
Małgorzata Mroczkowska
NOWA KSIĄŻKA AUTORA BESTSELLEROWYCH PSYCHOPATÓW! Stephen Seager spędził rok na oddziale szpitala psychiatrycznego, na którym zamknięto najgorszych...