Witajcie moliki! Zachęcam wszystkich do przeczytania recenzji niesamowicie wciągającego romansu pt "Randkowa katastrofa" autorstwa Eweliny Nawary.
Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Videograf
Czy mieliście kiedyś doświadczenie z randkową katastrofą?
"Dom... Krótkie słowo, które miało tak wielkie znaczenie. W ramionach Arona czułam się bezpieczna i kochana. Przy nim znalazłam swoją bezpieczną przystań."
Pewnego dnia Weronika odkrywa, że słowa przysięgi małżeństwa zostały złamane. Zła, zraniona kobieta odbywa terapię z pomocą nożyczek, wina i oczywiście przyjaciółek, na które zawsze może liczyć. Nika postanawia na nowo poczuć się kobietą i rzucić się w wir zabawy. Za namową przyjaciółki zakłada konto na Tinderze. Nie spodziewa się jednak, że to uruchomi lawinę katastrof randkowych. Kiedy na pewnej randce pojawia się przystojny aktor, czarujący, dobry, idealny.
Czy będzie dane im spróbować szczęścia w miłości? Czy przyjaźń zmieni się w coś prawdziwego? Czy Weronika wreszcie uwierzy na nowo w siłę miłości?
"Przyznałam się sama przed sobą, że Dream Allure było moim sposobem na ucieczkę od problemów, przerwą przed chwilą, w której będę musiała stawić czoło mojemu życiu. Byłam rozwódką przed trzydziestką, moje dotychczasowe życie rozsypało się jak domek z kart i nie miałam planów na przyszłość."
Fabuła jest bardzo wciągająca, znakomicie skonstruowana.
Powieść autorki Eweliny Nawary czyta się znakomicie, ma w sobie całą masę emocji, humoru, namiętności, chwil romansu. Autorka Ewelina Nawara w swoim romansie pokazuje nam, że zawsze trzeba mieć siłę, by zawalczyć o siebie, o miłość, marzenia. W niesamowity sposób ukazała czytelnikom zdradę, siłę przyjaźni, miłość. Bohaterowie są wykreowani w bardzo dobry sposób. Nie brakuje wzlotów i upadków głównej bohaterki. Mocno kibicowałam miłości Weroniki i Arona. Dodatkowym atutem powieści są wpisy z pamiętnika Weroniki, które znajdują się na końcu każdego rozdziału książki. Słowem powieść bardzo mi się podobała, a zakończenie przeczytałam z łezką w oku. POLECAM WSZYSTKIM, KTÓRZY SZUKAJĄ FAJNEGO ROMANSU NA JESIEŃ, KTÓRY OTULI WAS NICZYM KOCYK I POZOSTAWI CIEPŁO W SERCU. Subiektywna ocena 9/10
Wydawnictwo: Videograf
Data wydania: 2022-03-29
Czytajka93
Od chwili, gdy usłyszała diagnozę, wiedziała, że będzie musiała pożegnać się z ukochanym. Śmierć Archera sprawiła, że Samantha utraciła nie tylko...
Alex poświęciła wszystko, by spełnić marzenie o własnej kawiarni. Jednak pasja nie zawsze wystarcza, by utrzymać biznes. Udział w konkursie na dostarczanie...