"...nie da się pomóc komuś, kto tej pomocy nie chce, kto wręcz ją sabotuje".
"Reckless" czyli kolejna historia Magdaleny Szponar dla której przepadłam! Ta powieść jest słodka, urocza i zdecydowanie jak dla mnie należy do tych komfortowych podczas czytania których szeroki uśmiech nie opuszczał mnie nawet na ułamek sekundy. Owszem, autorka porusza tutaj istotne kwestie jak np. strata ukochanego rodzica czy pewna trauma i chęć izolacji od innych ludzi, jednak jest to tak wplecione w całość, że nie przytłacza czytelnika a daje jedynie do myślenia.
Co w tej książce znajdziecie na 10000%? 😎
1. Świetnie stworzony klimat hokeja - Magda, szacun! zrobiłaś ogromny kawał zaj€@&^ej roboty!
2. Rewelacyjnie wykreowanych bohaterów- tak, tak i jeszcze raz tak! Tych postaci NIE DA! się nie lubić! Ich po prostu się kocha od pierwszej strony! Shelby to typ uroczej bohaterki, która się rumieni gdy tylko zostanie przyłapana na zbyt długim patrzeniu na jakiegoś mężczyznę czy zaczyna się przy nie mówić o sprośnych tematach. Nie przeklina a jej największym wykroczeniem będzie powiedzenie "cholera" za co każe wam wrzucić pieniądze do słoika na brzydkie słowa 🤣 nie dajcie się jednak zmylić, pomimo iż na ogół jest słodka potrafi także pokazać pazurki 😎 Mishę można by uznać zaś za pomieszanie dobermana z labradorem 🤣 dla Shelby jest niczym uroczy miś, który nieba jej uchyli jeśli tylko sobie tego zażyczy, natomiast dla innych facetów, którzy mieliby się koło jego obiektu westchnień kręcić jest raczej rozwścieczonym niedźwiedziem, który sprzątnie ze swojej drogi każdego nawet jeżeli miałby grać nie fair 🫣
3. Postacie drugoplanowe, które zasługują na uznanie pokazując, że prawdziwa przyjaźń to nie tylko dobre chwile i pochlebstwa ale także nie raz chwile załamania ale także i prawdziwa szczerość.
4. Friends to lovers
5. Found family
6. Slow burn
7. Urocze, zabawne, poruszające i rozgrzewające momenty.
Jak dla mnie jest to z pewnością jedna z najlepszych książek jakie miałam okazje czytać w tym roku! 😍 #musthave #mustread
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2025-10-01
CzarnoCzerwoneCC
"To byłaby piękna historia miłosna… gdyby ów arystokrata nie okazał się łajdakiem, a malarka zwykłą oszustką”. Leah Hayden wierzy, że miłość...
Czy miłość i namiętność zwyciężą mrok? Ona - ambitna redaktorka magazynu lifestyle'owego, on - bohater, który każdego dnia staje oko w oko z niebezpiecznym...