RECENZJA
🖤"NIGHTMARE RED"🖤
DYLOGIA: NIGHTMARE #1
AUTOR: PAULINA ZALECKA
WYDAWNICTWO: DLACZEMU
Mrok, pożądanie i demony przeszłości. Czy można je połączyć w jedno i doznać ukojenia?
"Kiedy tańczą dwa drapieżniki, wygrywa ten sprytniejszy. Tacy właśnie jesteśmy jak ogień i ogień. Możemy wzniecić tylko pożar, którego nie da się ugasić"
Potraktujcie ostrzeżenie autorki, bardzo poważnie, to nie jest książka dla wszystkich, ponieważ historia w niej zawarta jest pełna przemocy w tym przemocy seksualna wobec dzieci. Historia dla osób, które lubią mocne klimaty i kontrowersyjne książki.
NIGHTMARE RED dark romans, w którym mrok, pożądanie, zemsta i demony przeszłości mieszają się ze sobą. Historia wzbudza ogrom ekstremalnych emocji, porusza dogłębnie dusze, serce i wstrząśnie nie jednym czytelnikiem. Na kartkach tej książki dostajemy sporą dawkę drastycznych, wzbudzających deszcz wydarzeń, przemoc wobec tych najsłabszych, brutalność, okrucieństwo, cierpienie, które nie zna granic. Dostajemy również nadzieję, miłość i szansę na lepszą przyszłość.
Autorka zabiera nas w sam środek piekła.
Książka pochłania niesamowicie już od pierwszej strony, kartki dosłownie fruwają, a ty chcesz, dowiedzieć się jak zakończy się ta mroczna, pełna zła historia, czy zemsta przyniesie ukojenie, czy po takich przeżyciach można jeszcze zaznaczyć normalnie żyć i pokochać.
Książka pełna wrażeń, zwrotów akcji gwarantowane emocje, które będą towarzyszyć do ostatniej strony.
Książka napisana jest w większości z perspektywy Cassandry, potem dochodzi perspektywa Nate. Dzięki temu możemy spojrzeć ich oczami na to co przygotowało dla nich życie, wgłębić się w ich emocje, uczucia, na to co myślą, zobaczyć kim są i czego pragną najbardziej. Zejdziemy razem z siostrami do piekła, w którym się znalazły.
Bohaterowie ciekawie wykreowani, intrygują, posiadają mroczną odsłonę. Jednych pokochacie, będziemy im współczuć, trzymać ich za rękę, dając otuchy, drugich znienawidzicie, życząc wszystkiego najgorszego a przede wszystkim powolnej śmierci. Tak właśnie tutaj jest ekstremalnie z uczuciami, emocjami, wszystko się miesza.
Autorka idealnie pokazuje emocje, to co odczuwały i przez co przechodziły główne bohaterki, ich ból, siłę i determinację. Obie identyczne, a jednak całkowicie różne, inaczej odczuwały, przeżywały to co z nimi się stało i każda inaczej radziła sobie z tym co się z nimi działo i w obecnym życiu. Są jak czerwień i czerń.
Postać Katie mnie intrygowała i jej mroczna odsłona. Jest niezwykle inteligentna, zimna, zdystansowana, zdecydowanie tajemnicza.
Cassandra pragnie żyć normalnie, pragnąć i czuć cokolwiek. Nie potrafi odczuwać przyjemności. Cassandra pracuje w klubie ze striptizem, realizując swój plan zemsty. Niestety nie spodziewała się, że zostały zarzucone na nią sieć, i wplata, się w nich nie wiedząc, jak się z nich wydostać.
Żyła w podziemiu tak długo, że zaczyna się gubić na powierzchni.
"Będę walczył tak długo, aż zrozumiesz, że nie jestem twoim katem, a wolnością."
"NIGHTMARE RED" to historia dwóch bliźniaczek Cassandry i Katie, które w wieku dwunastu lat zostają uprowadzone. Najlepsze lata życia spędzają w piekle bez szans na lepsze jutro. Od tamtego dnia nic nie będzie, takie jak zawsze powinno być.
Molestowane, w późniejszym czasie gwałcone, przechodzą przez prawdziwe katusze, szczególnie Katie. Kiedy porzuciły nadzieję na wydostanie się z tego piekła, udaje im się uciec.
Odzyskują wolność, ale nigdy nie odzyskają dawnych siebie i nie będą już zwykłymi dziewczętami. Pielęgnowały w sobie nienawiść do braci, którzy dalej kroczyli po świecie, poprzysięgając zemstę.
Na drodze Cassandry staje tajemniczy Nate. Pragnie wyjaśnić tajemniczą śmierć klienta baru ze striptizem.
-Czy siostry dokonają zemsty na potworach w bolesny sposób?
-Czy zobaczą szansę na przyszłość?
-Czy Nate okaże się wolnością dla Cassandry, czy zgubą?
-Co ma wspólnego Nate z braćmi, którzy zgotowali piekło bliźniaczkom?
-Kim są bracia Adama?
-Dlaczego Nate poluje na Cass?
-Jak zakończy się zabawa w kotka i myszkę pomiędzy Cass a Nate?
-Czy Cassandra okaże się zgubą dla Nate?
Polecam 🖤🖤🖤🖤🖤
Dziękuję wydawnictwu za egzemplarz do recenzji.
Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2023-05-17
Mirela Marcinek
W tej bajce księżniczka może liczyć tylko na siebie Chloe znalazła swojego księcia - zakochanego w niej chłopaka z dobrego domu, gotowego ożenić się z...
Podobno miłość dodaje sił. Ich miłość sprawiła, że spalali się na swoich oczach. Hunter poprzysiągł sobie, że zrobi wszystko, aby nigdy więcej nie być...