Okładka książki - Ręka Zegarmistrza

Ręka Zegarmistrza

„Źli ludzie lubią się mścić. Dlatego przyzwoici ludzie powinni ich pozabijać” Maja Lidia Kossakowska

Manhattan zostaje opanowany przez falę strachu. Ktoś doprowadza do katastrofy dźwigu budowlanego, w którym tylko cudem nie zginęło wiele osób.  Sprawa jest na tyle tajemnicza i niebezpieczna, że śledczy postanawiają zlecić jej rozwiązanie Lincolnowi Rhyme’owi.

Zaczyna się walka z czasem, kolejne katastrofy wiszą w powietrzu, a zebrany materiał dowodowy mówi jedno. Powrócił nemezis Lincolna – Zegarmistrz. Wyrachowany, do bólu dokładny i skrupulatny w swoich poczynaniach przestępca. Artysta wśród tych złych.

Lincoln wraz ze swoim zespołem na czele z Amelią będą musieli wspiąć się na szczyty swoich możliwości aby zapobiec kolejnym tragediom i schwytać bezwzględnego zamachowca. Zegar tyka i nieubłaganie odlicza czas.

Narzucają się pytania? Czy zamachowiec ma dość czasu aby zrealizować swój niecny plan? Czy czas jaki pozostał pozwoli na przechytrzenie Zegarmistrza i zakończenie fali terroru, który paraliżuje życie w mieście?

Tego dowiecie się po przeczytanie tego świetnego thrillera osadzonego w mieście zwanym przez niektórych pępkiem świata lub najważniejszym miastem na świecie.

„Ręka Zegarmistrza” to najnowsza powieść Jefferego Deavera, amerykańskiego pisarza, który wykreował postać Lincolna Rhyme’a – byłego śledczego z nowojorskiej policji, który od czasu wypadku w służbie jest przykuty do łóżka.

Wspomagany przez swój zespół od wielu lat z powodzeniem rozwiązuje najtrudniejsze zagadki kryminalne z jakimi można mieć do czynienia.

Autor przyzwyczaił nas do mocno zakręconych intryg i świetnie wykreowanych antagonistów. Nie inaczej było tym razem. Swój triumfalny powrót ogłosił ścigany od wielu lat i owiany złą sławą Zegarmistrz.

Jak to bywa w książkach Deavera rozwiązanie zagadki wcale nie będzie proste, a emocje jakie będą Wam towarzyszyć po zakończeniu lektury będą porównywalne z tymi jakie pojawiają się przy opuszczeniu wagonika Zadry w Energylandii.

Gorąco polecam

Kup książkę Ręka Zegarmistrza

Carte Blanche
Jeffery Deaver0
Okładka ksiązki - Carte Blanche

Agent 007 z powieści Deavera Carte Blanche to Bond na miarę XXI wieku – weteran walk w Afganistanie, świetny strzelec, miłośnik pięknych kobiet i...

Puste krzesło
Jeffery Deaver0
Okładka ksiązki - Puste krzesło

Małym, sennym miasteczkiem wstrząsa seria tragicznych wydarzeń. Kilkunastoletni Garret, znany z odrażającego, dziwacznego hobby - hodowli owadów...