Okładka książki - Relacje jakby trochę prawdziwe

Relacje jakby trochę prawdziwe

"RELACJE jakby trochę prawdziwe" 43 krótkie opowiadania na 168 stronach, to kondensacja, kompresja ludzkich losów, następstwo podjętych decyzji, zbiegów okoliczności i przypadków jakich wszyscy z nas doświadczamy.

Za egzemplarz dziękuję autorce@katarzyna.boyen oraz Wydawnictwu Novae Res

Autorce Pani @katarzyna.boyen udało się uzyskać "esencję życia" w tak krótkich formach literackich, dokonała w mojej ocenie rzeczy niemożliwych. W którymś momencie życia doświadczamy podobnych sytuacji i nie zawsze potrafimy sobie z tym poradzić.

Skupię się na 4 opowiadaniach, które najbardziej mi się spodobały, choć zaznaczę, że wszystkie są wyjątkowe, napisane z finezją, bardzo subtelne, oszczędne w słowach bez zbędnych ozdobników.

"Pierwiastek najważniejszości" kiedy zostajemy niespodziewanie rodzicem przepełnia nas radość, często przerażenie, odpowiedzialność za czyjeś życie/"może wydać się to trywialne, ale bez miłości nie ma życia"/.

"Popisowy numer " nie warto udawać kogoś kim nie jesteśmy, aktorem lepiej być na scenie niż w życiu, kłamiąc, udając zawsze tracimy.

"Kraj nie szyty na jego miarę" nigdy nie jest tak jakby się tego chciało, chociaż wydaje nam się, że jest inaczej.

"Starszy Pan" mówmy otwarcie co czujemy, nie bójmy się, nie wstydźmy, uwierzmy w to, co czujemy, naprawdę możemy być szczęśliwi.

Zachęcam wszystkich, którzy potrafią choćby na chwilę się zatrzymać, aby sięgnęli po "RELACJE jakby trochę prawdziwe". Debiut @katarzyna.boyen to perłka na obecnej scenie literackiej.

P. S. Po cichu liczę na więcej.

Informacje dodatkowe o Relacje jakby trochę prawdziwe :

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2021-09-09
ISBN: 9788382194593
Dodał/a opinię: Czytajka93

Tagi: empatia

Zobacz opinie o książce Relacje jakby trochę prawdziwe

Kup książkę Relacje jakby trochę prawdziwe