Okładka książki - Reprieve

Reprieve

Tom 2 cyklu Dylogia Perdition

Tytuł : Reprieve. Dylogia Perdition. Tom II.

Autor: Julia Sander

Wydawnictwo Niezwykłe

Data premiery : 04.09.2024r.

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

#współpracarecenzencka

Opis książki :

Kontynuacja historii bohaterów z powieści Execution.

Fallon jest załamana po utracie ukochanego. To sprawia, że brakuje jej sił, by oprzeć się wpływom ojca wykorzystującego szansę, aby ponownie zacząć manipulować córką.

Kobieta zgadza się wyjść za mąż za syna biznesmena, który obiecał jej ojcu pomoc. Jakby tego było mało, w jej pobliżu ponownie pojawia się ochroniarz mający za zadanie pilnować jej na każdym kroku.

Jednak Fallon jest zupełnie obojętna na to, co się z nią dzieje.

Wszystko się zmienia, kiedy podczas przyjęcia zorganizowanego przez jej narzeczonego kobieta wychodzi na chwilę do ogrodu, żeby zaczerpnąć świeżego powietrza.

Spotyka tam kogoś, kto sprawia, że być może znowu zapragnie zawalczyć o własne życie i niezależność.

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia

" W życiu bywają takie chwile, w których ma się poczucie, że świat się zatrzymał. Tracimy kontakt z rzeczywistością. Słyszymy wszystko i czujemy, ale czy to ma jakieś znaczenie? Nie ma, nie wtedy, gdy grunt osuwa nam się spod nóg, a my nie potrafimy nic zrobić. Czujemy pustkę. "

Autorka stworzyła emocjonujcą historię pełną nieprzewidzianych zwrotów akcji, napięcia, tajemnic i wciąż powracających demonów przeszłości.

Relacja Fallon i Kadena przeżywa wzloty i upadki, kiedy zaczynają się do siebie zbliżać wydarza się coś co powoduje, że Kaden znów się zamyka w sobie. W swoim bólu, przekonany, że nie zasługuje na to aby czuć to co czuje do dziewczyny.

Ojciec Fallon wciąż nie odpuszcza a dawny przyjaciel Kadena planuje zemstę.

Fallon jak i Kaden walczą z własnymi demonami przeszłości, a mężczyzna powoli odsłania się z własnych przed dziewczyną.

Historia jest pełna emocji ale jej zakończenie jest jak jazda na rollercoasterze.

Ciężko mi się rozstać z bohaterami, polubiłam się z nimi, a Harry skradł moje serce. 💜

Z pewnością nie raz powrócę do tej dylogii.

Gorąco polecam.

Dziękuję autorce i wydawnictwu za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje #ewelabook #polskiebookstagramy #bookstagrampl #dylogiaperdition #reprieve #juliasander #wydawnictwoniezwykłe

Informacje dodatkowe o Reprieve:

Kup książkę Reprieve

Execution
Julia Sander0
Okładka ksiązki - Execution

Fallon Walker, córka bardzo znanego człowieka w Houver Bridge, po kilku latach wraca do rodzinnego miasta. Dziewczyna szybko się orientuje, że sprawy w...