Rewolucja
Historia opowiada o Lenia, która wraz z bratem uciekają od Federacji - stowarzyszebia najpotężniejszych magów - gdyż ich żadza i chęć posiadania władzy wymaga bezwzględnego posłuszeństwa, a Lena marzy tylko o byciu wolną. Wbrew świadomości, jak ważna jest dla organizacji, dziewczyna ucieka zabierając brata. Ich drogę przecina jednak Caspian - chimeryjczyk, bestia której dziewczyna nie ufa i to z wzajemnością. Ponieważ znaleźli się w podobnej sytuacji postanawiają przynajmniej współpracować. Z czasem współpraca zmienia się w zaufanie, a to zaczyna rozkwitać.
Powiem wam, że książka mnie pochłonęła, nie spodziewałam się, że będzie w niej tyle wątku romantycznego, ale też nie zakładałam, że go nie będzie. Było wszystko jednak idealnie wyważone. Wątek romantyczny przeplata się z akcją i problematyką książki w tak fajny sposób, że ciężko się od niej oderwać. Cieszę się, że nie był to tylko romans, że mamy tam poważne problemy, wojne, walki i niebezpieczeństwo przeplatane z miłością, przyjaźnią i oddaniem. Wspaniale się to czytało, niewiem czy będzie kolejna część, ale bardzo bym chciała, bo wiele wątków nie zostało zamkniętych właśnie w taki naturalny dla serii sposób, więc mam nadzieję że dowiemy się co będzie dalej. Puki co bardzo zachęcam po sięgnięcie za "Rewolucje" bo to kawał dobrego romantasy.
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2025-09-29