„Wolność nie jest nam dana na zawsze, czasem człowiek nie ma jej nigdy, mimo iż sądzi, iż może o sobie decydować”
Bruno, brat Alice, której historię poznajemy w pierwszym tomie Ring’u 🥊, wskutek postrzału, z którego ledwo uszedł z życiem, nie jest już sławnym bokserem. Obecnie prowadzi klub bokserski, ukrywając się, przed przeszłością pod nowym nazwiskiem i całkiem nową tożsamością. Nieoczekiwanie, jak się wydawała, uśpiona przeszłość, znowu pojawia się na horyzoncie, a zagrożenie z dnia na dzień wydaje się być intensywniejsze. Uczęszczająca do jego klubu Harper, pewnego dnia staje się dla Bruna kimś więcej, dobrą znajomą, pracownicą, kochanką, a nawet słabością.
Jednak, im coś przyciąga ich do siebie i im bliżej się poznają, tym więcej dziwnych sytuacji zaczyna dziać się wokół nich, co może być tylko zwiastunem ponownego zmierzenia się z niechcianą przeszłością, nie tylko Bruna, ale i Harper, której życie, obowiązek oraz dramatyczne wydarzenia z przeszłości, mogą mieć więcej wspólnego z Brunem i jego najbliższymi, niż mogłoby im się wydawać.
„Oboje mieli swoje demony, które ich ścigały”
Co z tej całej, zaskakującej, ale też szalenie niebezpiecznej sytuacji wyniknie, tego, tak na prawdę do samego końca nie wiemy…Autorka trzyma nas w napięciu do samego końca.
Wow, wiedziałam, że po tak świetnej książce jak „Ring” i historii Alice i Cartera, autorka, w „Ring 2”, także zafunduje nam niesamowitą jazdę bez trzymanki, serwując nam nieprawdopodobną opowieść o dwójce ludzi, których łączy więcej niż mogą sobie to wyobrazić, nie mniej jednak do samego końca niewiadomo, czy przy zmierzeniu się z przeszłością, będą mogli być razem.
W tej książce, akcja pędzi jak szalona, a co raz to nowe postacie i wydarzenia, wprowadzają nie mało zamieszania, ale potem ku zaskoczeniu czytelnika, wszystko układa się w jedną, zaskakującą, choć wstrząsającą całość. Emocje między głównymi bohaterami są takie, że, aż iskrzy. Namiętność, pożądanie, ale też nieprawdopodobna czułość, oddanie i atencja względem siebie.
Prawdziwą wisienką na torcie jest córka, Alice i Cartera, oraz momenty, w których pojawiają się w tej części.
Jest tez całkiem nowa para, której historię, z chęcią chciałabym poznać.
Reasumując, jeśli Ring podobał Wam się bardzo, to zapewniam, że Ring 2, przeczytacie z prawdziwą przyjemnością, a nawet pokuszę się o stwierdzenie - wypiekami na twarzy. Piękna historia, z tak zaskakującymi wydarzeniami i rozwiązaniami przeszłości, wszystkich pojawiających się tu bohaterów.
Gorąco polecam ❤
Za egzemplarz do recenzji dziękuję @grzeszne_ksiazki @annawolf.autor ❤
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-08-24
EroticBooksLover
Wciągający średniowieczny romans autorstwa Anny Wolf. Horda Sasów pod dowództwem cieszącego się mroczną sławą Lothara najeżdża Brytanię. Żądni ziemi...
Chociaż poznali się wiele lat temu, dopiero teraz mogą zbudować coś prawdziwego. Jej tajemnica zmieni ich życie na zawsze... Summer jest samotną matką...