Okładka książki - Rodzina Tylczyńskich (#2). Rodzina Tylczyńskich. Tom 2: Skąd ta nienawiść między wami?. Skąd ta nienawiść między wami?

Tutaj skupiajmy się na Piotrku i Adriannie. Za dzieciaka przyjaciele lecz z biegiem czasu coś się między nimi wydarzyło a ich relacją totalnie posypała się niczym domek z kart. Od tego czasu unikają się jak ognia lecz los ma dla nich trochę inne plan.

~

Oboje trafiają do tej samej firmy lecz muszą rywalizować o stanowisko. Wspólna praca, niechęć i te ciągłe docinki sprawiają że chemia między nimi wzrasta. W końcu "kto się czubi ten się lubi". A dodatkowo babcia Helena za wszelką cenę chce zostać swatka i właśnie tych dwoje do siebie przyciągnąć.

~

Ale jak to w życiu bywa są wzloty i upadki. Ada ma problemy w domu a dodatkowo nachalny typ z pracy nie daje za wygraną. Z opresji ratuje ją Piotr niczym książkę na białym koniu ratuje księżniczkę przed smokiem. Co wydarzy się w życiu tych dwoje? Czy Ada wybaczy Piotrkowi? Jaki udział w ich związku będzie miała babcia Helena?

~

Gdy tylko skończyłam czytać pierwszy tom to od razu chciałam kontynuację i wyczekiwałam jej z wielką niecierpliwością. Rodzina Tylczyńskich to po prostu odzwierciedlenie typowej dużej polskiej rodziny. Chaos, sprzeczki i dogryzki ale gdy trzeba to każdy za sobą stanie murem.

~

Relacja Ady i Piotrka od samego początku była napięta pełna uszczypliwości ale czuć było między nimi też te emocje i uczucia. Od samego początku czułam że prędzej czy później każde z nich się do sobie przekona ale nie spodziewałam się tyle trudnych etapów ich miłości.

~

Po raz kolejny się nie zawiodłam a bohaterowie są wykreowani wręcz idealnie i nie da się ich po prostu nie lubić. Każdy z nich ma cechy, które przyciągają czytelnia do nich. Oczywiście historię czytało mi się szybko, miło i przyjemnie oczywiście pochłaniałam ją w zawrotnym tempie.

~

Autorka oczywiście zapewniła rozrywkę i umiejętnie połączyła romantyczne uniesienia z dobrym poczuciem humoru. Fajnie, że w fabule spotkamy resztę tej zwariowanej rodzinki i autorka o nich wspomnia. Daje to fajne połączenie i spójność z poprzednią częścią.

~

Cóż więcej mogę dodać książka idealna na weekend bo naprawdę można ją pochłonąć dość szybko. Fajnie, że oba tomy są świetne i na równym poziomie co czasem się wyklucza niestety. Ja już czekam jak babcia Helena weźmie w obroty Roberta a Was zachęcam do poznania tej wspaniałej serii. Polecam. Wy czytajcie tę jak i pierwsza część (jeśli nie znacie), a ja odliczam dni do premiery trzeciej części.

Dziękuję wydawnictwu Videograf za egzemplarz ♥️

Informacje dodatkowe o Rodzina Tylczyńskich (#2). Rodzina Tylczyńskich. Tom 2: Skąd ta nienawiść między wami?. Skąd ta nienawiść między wami?:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-05-21
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Tagi: Proza literacka

Zobacz opinie o książce Rodzina Tylczyńskich (#2). Rodzina Tylczyńskich. Tom 2: Skąd ta nienawiść między wami?. Skąd ta nienawiść między wami?

Kup książkę Rodzina Tylczyńskich (#2). Rodzina Tylczyńskich. Tom 2: Skąd ta nienawiść między wami?. Skąd ta nienawiść między wami?

Rodzina Tylczyńskich. Tom 1: Jesteście tylko przyjaciółmi?
Monika Klara Krajniak0
Okładka ksiązki - Rodzina Tylczyńskich. Tom 1: Jesteście tylko przyjaciółmi?

Mela właśnie wkroczyła w dorosłość. Ma kochającą rodzinę, która zawsze stoi za nią murem, oraz Daniela - przyjaciela tak bliskiego, że trudno wyobrazić...