Czy lubicie czytać kryminały, które trzymają w napięciu już od pierwszych stron? Jeśli tak, to wspaniale! Bo mam dla Was trochę słów o genitalnej wręcz książce Wojtka Kulawskiego pt.: "Rok 2022". Jeśli zatem macie chwilę, zapraszam serdecznie do zapoznania się z moimi wrażeniami.
Na początku kilka słów wstępu. Głównym bohaterem jest Adam Wolański - wzięty dziennikarz polityczny. Budzi się on w dziwnym miejscu - szpitalnej izolatce. Na dodatek okazuje się, że stracił pamięć i nie pamięta zupełnie nic ze swojego dawnego życia. Gdy próbuje uciec z tego dziwnego miejsca - okazuje się, że nie może a on sam odkrywa, że został uwięziony. Po pewnym czasie odkrywa prawdę o sobie i dowiaduje się, że został wysłany do tajemnego ośrodka przez szefa partii opozycyjnej. Miał wykazać, że badania prowadzone w ośrodku, to jedno wielkie kłamstwo, a zdobyte dowody przedstawić światu przed wyborami parlamentarnymi... Krok po kroku, podążając własnymi śladami, odkrywa co tak naprawdę się wokół niego dzieje. Jednak okazuje się, że jego tropem podąża ktoś jeszcze, a życie Wolańskiego jest zagrożone... Gra toczy się o wszystko. Czy dziennikarzowi uda się odzyskać pamięć? Czy uda mu się zdobyć dowody, których tak usilnie poszukuje? Czy zdąży przekazać światu, to czego był świadkiem? A przede wszystkim, czy wyjdzie cało z tej opresji? I kto okaże się przyjacielem, a kto wrogiem? Tyle ciekawych pytań, a wszystkie odpowiedzi do znalezienia podczas czytania.
Przyznam Wam się, że z ogromną przyjemnością czytałam ten kryminał. Znam już wiele książek Autora i jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłam. Interesującą fabuła, akcja i napięcie już od pierwszych stron. To cechy charakterystyczne niemal każdej publikacji Pana Kulawskiego. Dawno już nie czytałam tak dobrego i wciągającego kryminału, i to była miła odmiana. Dosłownie wsiąknęłam w wykreowany przez pisarza świat. Z ogromną przyjemnością czytałam, jak krok po kroku Wolański odkrywał kolejne puzzle tej zagmatwanej układanki. Miałam dodatkowo swoje typy podejrzanych, ale nie wszystkich udało mi się celnie wytypować😅
Oczywiście moim ulubieńcem był główny bohater - Adam Wolański. Ceniłam go m.in. za jego błyskotliwość, spryt, szybką umiejętność łączenia faktów. Oraz za to, że był rzetelny i faktycznie znał się na tym, co robił. Podziwiałam również jego odwagę i chęć udowodnienia prawdy za wszelką cenę. Bowiem jak się okazało, do udowodnienia było znacznie więcej rzeczy ... Ale jakich konkretnie, o tym musicie już przekonać się sami :)
Nie chcę Wam za dużo spojlerować, ale uważam, że publikacja Autora jest na bardzo wysokim poziomie. Pewne jest, że przy tej lekturze z pewnością nie będziecie się nudzić! Więc jeśli lubię czytać kryminały, szukacie interesujących i intrygujących lektur, chcecie poznać pióro pana Kulawskiego lub po prostu spędzić czas z dobrą pozycja, to ta publikacja będzie dla Was doskonałym rozwiązaniem! Koniecznie zapoznajcie się z tą opowieścią! Uważam, że naprawdę warto! Ja jestem zachwycona! Z całego serca Wam ją polecam i dziękuję bardzo Autorowi za zaufanie i możliwość zrecenzowania tej jakże porywającej powieści! Przyznaję 10⭐/10 i niebawem zaczynam czytanie następnych książek Autora! 📖😀
Wydawnictwo: Wydawnictwo Nocą
Data wydania: 2024-06-06
Natalia Strągowska
Dziesięciometrowej średnicy meteoryt uderza w kompleks wypoczynkowy niedaleko meksykańskiego miasta Ciudad Juarez, gdzie na wakacjach przebywa słynny archeolog...
Policjanci warszawskiej dochodzeniówki odnajdują ciało Grzegorza Rosy. Wszystko wskazuje na wypadek aż do momentu, kiedy patolog sądowy odkrywa...