Okładka książki - Rumpel Chwast. Opowieść o bananach, przynależności i byciu sobą

Rumpel Chwast. Opowieść o bananach, przynależności i byciu sobą

BESTSELLER NEW YORK TIMESA od @znakemotikon to prawdziwa uczta dla zmysłów. Przedstawiam Was Rumpla Chwasta - bohatera zabawnej opowieści "Rumpel Chwast. Opowieść o bananach, przynależności i byciu sobą", Matthew Gray Gubler. Czy Wy też macie czasem poczucie, że jesteście dziwni i nie pasujecie do tego świata, bo... Właśnie. Bo co? Bo jesteście inni. Czy to co siedzi w naszej głowie, zdanie o nas samych, przekłada się na to, co myślą o nas inni? A może wcale nie jesteśmy inni tylko oryginalni i wyjątkowi, bo posiadamy cechy, których innym brakuje? Na powyższe pytania znajdziecie odpowiedzi w tej wspaniałej książce, która okazała się być mieszanką różnych elementów naszego postrzegania siebie, drugiej osoby i świata 💚 W humorystyczny i ciekawy sposób przedstawione tu zostały losy zielonego stworka, który ma krzywe zęby, cienkie włosy i zieloną skórę. Mieszka w rurze kanalizacyjnej, ukrywa się pod skórką od banana i jedyne czego pragnie... To... Właśnie... Czego on pragnie?... Być niezauważonym, bo jest inny. Paradoks... Ale wynika z oczywistej kwestii - braku pewności siebie. Jak się kończy ta prześmieszna historia z morałem w tle? Czy Rumpel pokaże swoje prawdziwe oblicze i wyjdzie z cienia swoich lęków? Czy się odważy? Dowiedzcie się sami.

Informacje dodatkowe o Rumpel Chwast. Opowieść o bananach, przynależności i byciu sobą:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-08-14
Dodał/a opinię: literacki_rajowiec

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Rumpel Chwast. Opowieść o bananach, przynależności i byciu sobą

Kup książkę Rumpel Chwast. Opowieść o bananach, przynależności i byciu sobą