Okładka książki - Rzeźnik z Lyonu

Rzeźnik z Lyonu

Czy są tu fani naprawdę mocnej i przerażającej literatury faktu?
Jeśli tak to koniecznie przeczytajcie "Rzeźnika z Lyonu Marcela Woźniaka. Jest to powieść na faktach o życiu nazisty Klausa Barbiego. Ostrzegam, że ta książka nie należy do lekkich. To, co wyprawiał Klaus Barbie - Rzeźnik z Lyonu przeraża i wstrząsa. Przyszykujcie sobie chusteczki,  bo polecą Wam łzy. Autor opisał życie tego potwora od dzieciństwa do jego śmierci.
Dowódca Gestapo w Lyonie dopuścił się wielu okrucieństw,  min. morderstw, gwałtów i tortur. Zbrodniarz posłał do komór gazowych w Auschwitz 44 żydowskich dzieci i tysiące dorosłych. Pojmał i zakatował Jeana Moulina,  bohatera i organizatora tajnej armii francuskich bojowników.
Po wojnie uciekł, a był poszukiwany przez cały świat. Zmienił nazwisko i ukrywał się w Boliwii.
Jeśli jesteście ciekawi jak zakończyło się życie to koniecznie przeczytajcie tę książkę.  Autor napisał książkę na podstawie raportów, relacji, nagrań, zeznań, dokumentów,  faktów,  do których dotarli przed laty wymieniali w biografii badacze, prokuratorzy i reporterzy.  Autor wykonał kawał dobrej pracy.
Ta książka będzie idealna dla osób o stalowych nerwach.  Ja uwielbiam historię i czytać biografie, reportaże,  literaturę faktu o takich psychopatach i zwyrodnialcach. Moim zdaniem warto przeczytać książki o takich potworach.  Zagłębić się w umysł takiego psychopatyczny i zastanowić się,  dlaczego człowiek zostaje takim potworem. Od zawsze ciekawiła mnie psychika takich popaprańców.
To mocna i brutalna książka,  która pokazuje nam okrucieństwo jednego z najgorszych zwyrodnialców II wojny światowej.
Autor napisał tę książkę takim językiem,  że nawet jeśli ktoś nie lubi takiej tematyki wciągnie się w lekturę.  Jestem pod ogromnym wrażeniem.
Czekam na następne książki autora i to z niecierpliwością.
Gorąco polecam!

Kup książkę Rzeźnik z Lyonu

Zbrodnia i kara
Marcel Woźniak0
Okładka ksiązki - Zbrodnia i kara

Rozum jest sługą namiętności. Rodion Raskolnikow siekierą morduje starą lichwiarkę i jej siostrę, Lizawietę. Wierzy, że ma prawo zabijać. Morderstwo...

Tysiąc obsesji
Marcel Woźniak0
Okładka ksiązki - Tysiąc obsesji

On jest wszystkim, o czym marzyła. Ona - tym, czego on nie może mieć. Takiego duetu jeszcze nie było! Bestsellerowi autorzy Gabriela Gargaś i Marcel...