Okładka książki - Rzuć go dla mnie

Rzuć go dla mnie

„Rzuć go dla mnie” Whitney G. to powieść, która wciąga czytelnika w wir emocji, zaskoczeń i nieoczekiwanych zwrotów akcji. Autorka, znana ze swojego talentu do tworzenia intrygujących romansów, tym razem zabiera nas w podróż po skomplikowanych ścieżkach przyjaźni i miłości.

Główna bohaterka, Penelope, to utalentowana łyżwiarka, której życie uczuciowe przypomina niekończący się rollercoaster. Każdy jej związek kończy się katastrofą, a po każdej takiej porażce zwraca się o pomoc do swojego najlepszego przyjaciela, Haydena. Hayden, mimo swojego statusu „Nieposkromionego Playboya Manhattanu”, zawsze był dla Penelope wsparciem i doradcą sercowym. Jednak, jak się okazuje, jego uczucia wobec niej są znacznie głębsze – jest pewny, że ją kocha.

Whitney G. zgrabnie wykorzystuje motyw „friends to lovers”, dodając do niego subtelną nutę hate-love. Relacja Penelope i Haydena, pełna zgryźliwości i wrednych docinek, stopniowo ewoluuje w coś znacznie głębszego. Autorka umiejętnie balansuje między przekomarzaniem się bohaterów a chwilami pełnymi wsparcia i zrozumienia, co sprawia, że ich relacja wydaje się autentyczna i wielowymiarowa.

Hayden to postać, która od samego początku budzi sympatię. Jego zachowanie, mimo że często przedstawiane jako typowe dla „samca alfa”, w rzeczywistości jest pełne troski i ciepła. Jego rady dla Penelope, choć czasem wydają się zaskakujące, zawsze okazują się trafne. To on, mimo swojego bogatego życia uczuciowego, zna ją najlepiej i jest gotów zrobić wszystko, aby była szczęśliwa. Penelope natomiast, choć momentami irytująca swoim zaślepieniem, również zyskuje na sympatii dzięki swojej determinacji i chęci znalezienia prawdziwej miłości.

Powieść jest lekka i przyjemna w odbiorze. Whitney G. z powodzeniem unika przesłodzonych momentów, które często towarzyszą temu gatunkowi. Zamiast tego, dostajemy historię pełną humoru, z realistycznie przedstawionymi bohaterami i dobrze skonstruowaną fabułą. Rozdziały podzielone na przeszłość i teraźniejszość pozwalają na lepsze zrozumienie ewolucji relacji między Penelope i Haydenem, a narracja z ich perspektyw dodaje głębi i autentyczności.

Choć fabuła nie obfituje w niespodziewane zwroty akcji, a plot twist nie jest powalający, książka broni się swoją prostotą i urokiem. Historia Penelope i Haydena jest ciepła, zabawna i wciągająca, a ich przygody dostarczają wielu emocji i momentów, które na długo zapadają w pamięć.

„Rzuć go dla mnie” to idealna lektura dla fanów romansów slow burn i motywu friends to lovers. Whitney G. po raz kolejny udowadnia, że potrafi pisać historie, które bawią, wzruszają i trzymają w napięciu do ostatniej strony. Dla mnie to solidne 4/6 – książka, która, choć niepozbawiona drobnych wad, zdecydowanie warta jest przeczytania.

Informacje dodatkowe o Rzuć go dla mnie:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-07-17
Tytuł oryginału: Break Up with Him, for Me
Dodał/a opinię: rybka28

Tagi: Romans współczesny

Zobacz opinie o książce Rzuć go dla mnie

Kup książkę Rzuć go dla mnie

The Office Party. Firmowa Gwiazdka. The Office Guest. Facet na święta
Whitney G.0
Okładka ksiązki - The Office Party. Firmowa Gwiazdka. The Office Guest. Facet na święta

Książka zawiera dwa świąteczne opowiadania autorstwa Whitney G.! Podaruj sobie podwójną dawkę świątecznych uniesień. ,,The Office Guest. Facet na święta" ...

Żałuję, że ci nie powiedziałam. Forbidden Wishes. Tom 1
Whitney G.0
Okładka ksiązki - Żałuję, że ci nie powiedziałam. Forbidden Wishes. Tom 1

Ona jest jego prawdą. On - jej największym sekretem. Scarlett zawsze była tą drugą - cichszą, bardziej skrytą, żyjącą w cieniu siostry. Tully to szkolna...