„Kwiatowy dwór” to już trzeci tom „Sagi dworskiej” napisanej przez Krystynę Mirek, które przenosi nas w fascynujący i wciągający świat XIX wieku, do którego w literaturze uwielbiam się wybierać. Sięgając po książki z tej serii, dosłownie mam wrażenie, jakbym żyła w tamtych czasach. Autorka idealnie oddaje ich klimat i dosłownie przenosi nas w czasie.
Dominik Podhorski ułożył sobie życie, założył rodzinę i właśnie oczekuje na narodziny dziecka. Niemniej jednak w jego głowie wciąż tli się obawa o to, że przeszłość kiedyś do niego powróci. Niestety wieści, jakie docierają do niego z Podhorowa, zmuszą go do tego, aby raz na zawsze rozprawić się z przeszłością, której miał nadzieję zostawić za sobą. Teraz przyszło mu się z nią zmierzyć i zawalczyć o to, co powinno należeć do niego!
Książka przedstawia wspaniałą historię, która wciąga i porusza czytelnika. Jest to opowieść o niezwykłej walce, wytrwałości i odwadze. Główny bohater staje w obronie honoru rodziny i jej majątku, który bezprawnie został im odebrany. Wyzwanie, jakie postawiło przed nim życie, nie jest łatwe, szczególnie że przeciwnik nie ma zahamowań i jest gotów na wszystko.
Historia ujęta w całej sadze jest niezwykle piękna, pokazuje obraz polskiego życia, jedności i oddania rodzinie. Mnie autorka rozkochała i oczarowała tą serią. Wspaniały, prosty, ale jakże oddający rzeczywistość język. Czyta się wyśmienicie i jestem pewna, że miłośnicy gatunku docenią książkę!
Bardzo serdecznie dziękuję wydawnictwu za egzemplarz książki do recenzji.
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2024-03-27
Małgorzata Styczeń
"Kto nigdy nie zaznał głodu, nie rozumie, jak wiele można zrobić dla kilku kęsów chleba"
Ona jest żoną prezesa, wspaniałego mężczyzny. On młodym adwokatem, który właśnie odniósł pierwszy zawodowy sukces. Spotkali się przypadkiem, daleko od...
Piękna grecka wyspa skąpana w południowym słońcu, gaje oliwne, plaże, luksusowy hotel i galeria interesujących bohaterów.Beata, która musi...
"Zło nigdy nie jest lojalne."