Kilka słów o książce.
Z całą moją tolerancją do książek typu dark, „SATAN''s AFFAIR” autorki H.D. Carlon wydawnictwa NieZwykłe Zagraniczne udało mi się przeczytać tylko do 77 strony.
I chociaż dobrze zapoznałam się z ostrzeżeniem, to i tak osobiście nie dałam rady czytać tej historii dalej.
Na pewno jest to książka dla osób, o wysokiej tolerancji na to wszystko, co się tu dzieje, jest mega mocno i przerażająco, chwilami mamy wrażenie, że widzimy ból, czujemy strach, a nawet smród, który w złych ludziach, czuje sama bohaterka.
Może gdyby udało mi się przebrnąć, przez te najgorsze sceny i kontynuować czytanie, może zrozumiałabym więcej i wciągnęła się mocniej, ale po prostu nie byłam w stanie…, także książkę mogę polecić wszystkim tym, którzy po prostu takie rzeczy lubią.
Z pozytywnych cech tej pozycji, to znalezienie kliku dobrych cytatów, które wrzucam Wam, zamiast większego rozwinięcia.
„Nie da się uciec przed swoim losem. O to właśnie chodzi w przeznaczeniu - nawet gdy próbujesz go uniknąć, i tak cię odnajdzie”
„Morderstwo bez dobrego powodu byłoby grzechem. Większość ludzi nie miała odwagi tego robić, czym trudniłam się ja. Służyć światu w sposób, w jaki ja to robiłam”
„Wszyscy zostaliśmy pozbawieni miłości. Teraz znajdujemy ją w sobie nawzajem”
„Nie musiałam być piękna. Ważne, że robiłam dokładnie to, do czego mnie stworzono”
„Zło było wszystkim, co widziałam. Wszystkim, co słyszałam. Osaczało z każdej strony”
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2024-05-09
Kategoria: Horror
Tytuł oryginału: Satan's Affair
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Paulina Więcek
EroticBooksLover
Autorka światowego bestsellera Haunting Adeline! Książka zawiera opisy przemocy, w tym seksualnej, oraz drastyczne sceny. Shallow Hill to prawdziwe piekło...
Książka zawiera opisy przemocy, w tym seksualnej, oraz drastyczne sceny. Manipulatorka Potrafię manipulować emocjami każdego, kto mi na to pozwoli...