Okładka książki - Sekret

Sekret

"Sekret" Sary Antczak to wciągający thriller psychologiczny, który od pierwszej strony nie pozwala odłożyć książki! Główna bohaterka, Iga, budzi się w ciemnej, zimnej piwnicy. Iga  jest związana, obolała i kompletnie zdezorientowana 😨 Ostatnie, co pamięta, to beztroski wyjazd w góry z dwiema przyjaciółkami, który w tajemniczych okolicznościach zamienił się w koszmar.

✅️ Mocne strony książki to atmosfera niepewności. Autorka znakomicie buduje napięcie i klimat niepokoju. Mężczyzna, który więzi Igę, zmusza ją do konfrontacji z przeszłością, a granica między tym, co rzeczywiste, a manipulacją, zaczyna się zacierać. Do końca pozostałam  w niepewności, komu i czemu może ufać. Silna bohaterka.  Iga nie jest bierną ofiarą. To kobieta pełna lęków, ale i determinacji, by walczyć nie tylko o życie, ale także o swoją tożsamość i prawdę. Łatwo jest jej kibicować. Szybkie tempo i dynamiczna akcja.  Książkę czyta się jednym tchem. Autorka mistrzowsko operuje rytmem. Napięcie rośnie, by na chwilę opaść i znów uderzyć z podwójną siłą. Fabuła jest treściwa, pozbawiona zbędnych opisów. Autorka stworzyła wciągającą intrygę. Ta historia jest pełna tajemnic i zaskakujących zwrotów akcji. Pojawia się pytanie: czy możemy naprawdę ufać własnym wspomnieniom?  To motyw, który zostaje w głowie na długo po skończeniu lektury.

"Sekret" to idealna propozycja na wieczór z dobrą, trzymającą w napięciu lekturą. Sara Antczak po raz kolejny udowadniła swoją klasę w gatunku thrillera. Książka wciąga, elektryzuje i zostawia z lekkim niepokojem oraz ważnym pytaniem o naturę pamięci.

Książkę polecam szczególnie miłośnikom thrillerów psychologicznych z nutką paranoi.
Historii o silnych, walczących kobietach. Fanom szybkich, dynamicznych powieści, od których trudno się oderwać.

Moja ocena: 8/10 🌟

Czy planujesz przeczytać "Sekret"? Daj znać, czy ta recenzja Cię do tego zachęciła! 😊

BRUNETTE BOOKS

Kup książkę Sekret

Lina
Sara Antczak0
Okładka ksiązki - Lina

,,Ludzie zawsze pytają, dlaczego to robię. Dlaczego, dlaczego, dlaczego? Odpowiadam zawsze tak samo. Jeśli musisz pytać, nie jesteś gotowy, żeby poznać...

Obława
Sara Antczak0
Okładka ksiązki - Obława

Trzy lata temu Laura ,,Strzała" Strzałkowska straciła wszystko. Teraz wraca do Polski, by zmierzyć się z przeszłością i wystartować w ,,Tatrzańskim Kacie"...

Opad
Opad