Okładka książki - Sekretna miłość

Sekretna miłość

"Tylko przy niej mógł być w pełni sobą. A to tak cenne, że każda inna sprawa przestaje mieć znaczenie. Zwłaszcza dla człowieka, który nigdy wcześniej tego nie zaznał. Zawsze musiał udawać. Trzymać w ryzach każde słowo i działanie."

🌸🌸🌸

Dzień kobiet niby już za nami, jednak pamiętajmy, że tak naprawdę trwa on przez cały rok.
A najlepszym prezentem dla nas, czytelniczek jest oczywiście książka.
I to książka o miłości.

Miłości, która potrafi być wieczna.
Ale także takiej, która niestety potrafi też zranić.
Miłości, która rozkwita niczym najpiękniejszy kwiat.
Ale też takiej, która pozostaje w cieniu.
Cicha.
Niespełniona.
A mimo to wciąż silna i niepowtarzalna.

Dlatego już teraz polecam Wam najnowszą powieść Krystyny Mirek "Sekretna miłość".
To powieść niesamowita pod wieloma względami.
Spotkamy się tu z trudnymi tematami, które wzruszą, a jednocześnie skłonią do refleksji.
Spotkamy się z niesprawiedliwością, odrzuceniem, tajemnicami, ale także niezwykłą siłą, miłością i determinacją, które potrafią pokonać każdą przeszkodę, potrafią przetrwać każde życiowe zawirowanie.

Krystyna Mirek to autorka, której powieści trafiają prosto w serce. Je się po prostu czuje. Je się przeżywa.
Osnute nutką tajemniczości, wzbudzają ciekawość i sprawiają, że nie sposób się od nich oderwać.
Piękne.
Mądre.
Sentymentalne.
To są książki, do których po prostu się powraca, i które długo nie dają o sobie zapomnieć.

Tak też jest w przypadku "Sekretnej miłości".

To powieść, która przebiega dwutorowo.

Mamy XIX wiek, kiedy to poznajemy historię Hani i Radka. Ich uczucie, choć silne i piękne, nie ma racji bytu. Inny stopień społeczny. Inne czasy. To wszystko sprawia, że drogi tych dwojga, chociaż zdążyły się spotkać - będą musiały się też rozejść. Złamane serce boli. Ale oboje wiedzą, że tak po prostu musi być...

Mamy też czasy współczesne, w których poznajemy historię Natalii i Michała. Ona wywodzi się z bogatej i wpływowej rodziny. On jest kierowcą w firmie należącej do jej ojca. Chociaż ich status społeczny różni się od siebie, jakaś magiczna siła ciągnie ich ku sobie. Oboje jednak będą musieli podjąć ważne, a jednocześnie trudne decyzje, które mogą zaważyć na ich dalszych losach.
Czy znajdą w sobie siłę i determinację by walczyć o uczucie?

"Sekretna miłość" to niesamowita i jakże piękna powieść o miłości, która towarzyszy nam od wieków, i która na przestrzeni tych wieków ewaluowała. Miłości, która nie patrzy na status społeczny, czy grubość portfela. Lecz miłości czystej. Niewinnej. Delikatniej, a jednocześnie rosnącej w siłę.

O "Sekretnej miłości" można pisać naprawdę dużo.
Jednak ja muszę powiedzieć Wam tylko jedno - CZYTAJCIE!
Dajcie się jej porwać.
Dajcie się jej oczarować.

Polecam całym sercem 🩷🩵

Informacje dodatkowe o Sekretna miłość:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2026-02-25
Dodał/a opinię: zaczytanaulcia

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Sekretna miłość

Kup książkę Sekretna miłość

Saga dworska. Kwiatowy dwór
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Saga dworska. Kwiatowy dwór

Gdy przeszłość powraca w najmniej oczekiwanych chwilach...   Dominik Podhorski stracił naprawdę wiele - dom, matkę, ojca i brata. Musiał uciekać z rodzinnego...

Miłość, kłamstwa i sekrety
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Miłość, kłamstwa i sekrety

Wszyscy kochają prawdę, ale to skomplikowana miłość. Jak przyjdzie co do czego, bardziej kusi słodki smak kłamstwa. Vincent to słynny youtuber kulinarny...