Okładka książki - Sekrety Białej (#4). Dworek

Sekrety Białej (#4). Dworek

"Dworek " Agnieszka Panasiuk Wydawnictwo Szara Godzina to ostatni,czwarty z osobnych tomów obyczajowo-historycznego cyklu Sekrety Białej. Autorka kolejny raz gra na emocjach czytelnika,wplatając w fabułę trudne tematy.

Przeszłość,brak wiary w siebie i bolesne przeżycia wpływają na życiowe wybory bohaterów. Dodatkowo ciekawym tematem jest wpleciona w fabułę historia niepodległej Polski w jej pierwszych latach.Nowa sytuacja polityczno -społeczna nie będzie łatwa. Muszę przyznać ,że te historyczne  wydarzeniama pobudzają myślenie i zmuszają do sięgnięcia głębiej w tematykę wyzwolenia z zaborów .

"Wiem,że wolisz marzyć i planować ,zamiast wcielać te marzenia i plany w życie ,ale warto czasami wyjść ze swojej strefy komfortu,by przekonać się,że zrealizowane są jeszcze piękniejsze".

Rudowłosa Anna Klonowicz wiedzie  poukładane życie,pracując w bibliotece. Dodatkowo pasjonując się historią regionu,staje się posiadaczką starej gazetki "Przedświt", pisaną przez tajemniczą Norę . To pozwala zapomnieć o wkradającej się rutynie i bezsilnośći, którą powoduje szefowa bibliotekarki . Kobieta ma wiele marzeń i planów,ale boi się je wprowadzić w życie. Do pewnego momentu. Splot kilku wydarzeń pokazuje Ani co jest najważniejsze . Ryzyko utraty domu i problemy z bankiem wcale nie pozwalają na rozwinięcie skrzydeł . Do tego mężczyzna o którym chciałaby zapomnieć powraca jak bumerang nie dając jej spokoju. Miłość nie zawsze może dać nam szczęście. Czemu Anna nie chce dać szansy miłości? Czy uda się jej uratować rodzinny dobytek? Czy odnajdzie tajemniczą Norę i jak na jej życie wpłyną znalezione gazetki? Czy Ania zdecyduje się spełnić swoje marzenia i plany?

Tego dowiecie się czytając książkę. Agnieszka Panasiuk w ciekawy sposób przedstawiła losy Anny,wplatając w fabułę wątki historyczne . Kobieta musiała zmierzyć się ze swoją  przeszłością ,poznać co jest dla niej najważniejsze ,aby móc zawalczyć o siebie i swoje szczęście.

Jesli lubicie życiowe historie,przeplatane codziennymi problemami z wątkiem historycznym w tle jest to lektura dla Was .

Informacje dodatkowe o Sekrety Białej (#4). Dworek:

Kup książkę Sekrety Białej (#4). Dworek

Podróże serc
Agnieszka Panasiuk0
Okładka ksiązki - Podróże serc

Zamożna ziemianka, Joanna Wierzbicka, jest niespełnioną uczuciowo kobietą. Ukochany wybrał inną. Joanna, rzucając się w wir pracy, wybiera samotną drogę...

Na Podlasiu. Aleksandra
Agnieszka Panasiuk0
Okładka ksiązki - Na Podlasiu. Aleksandra

Lato 1887 roku. Aleksandra, młoda aktorka i tancerka, olśniewa warszawską publiczność i łamie męskie serca. Nieszczęśliwy wypadek zmusza ją do powrotu...