Okładka książki - Seria fortunnych zdarzeń. Rola przypadku w procesie powstawania planety, życia oraz ciebie

Dlaczego jest tak, jak jest? Na pewno były dni, w których zastanawiałeś się, dlaczego jest tak, a nie inaczej. Dlaczego Ciebie to spotkało, a co by się stało, gdybyś podjął inną decyzję. Ja również tak mam. Z chęcią sięgnęłam po tę książkę, żeby zobaczyć czy dowiem się z niej czegoś nowego.

👉Dlaczego świat jest taki, jaki jest? Jak się tu znaleźliśmy? Czy wszystko dzieje się z jakiegoś powodu, czy też niektóre rzeczy wydarzyły się dzięki przypadkowi? Filozofowie i teologowie zastanawiali się nad tymi pytaniami od tysiącleci, ale zaskakujące odkrycia naukowe ostatniego półwiecza ujawniły, że żyjemy w świecie rządzonym przez przypadek. Seria fortunnych zdarzeń to opowieść o tym, jak przypadek stał się zaskakującym źródłem całego piękna i różnorodności w naturze.

👉 Myślałam, że ciężko będzie mi zrozumieć książkę naukową. Myliłam się. Czytałam z zapartym tchem i zaskoczyłam się jak wiele rzeczy i tego co się stało, działo... rządzi przypadek. Książka otwiera oczy. Polecam!

❗ Ocena: 10/10

Informacje dodatkowe o Seria fortunnych zdarzeń. Rola przypadku w procesie powstawania planety, życia oraz ciebie:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2022-10-04
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 9788382026832
Tytuł oryginału: A Series of Fortunate Events: Chance and the Making of the Planet, Life and You
Dodał/a opinię: Czytomanka

Zobacz opinie o książce Seria fortunnych zdarzeń. Rola przypadku w procesie powstawania planety, życia oraz ciebie

Kup książkę Seria fortunnych zdarzeń. Rola przypadku w procesie powstawania planety, życia oraz ciebie