Okładka książki - Sharp. Armia Potępionych #2

Sharp. Armia Potępionych #2

Tom 2 cyklu Armia potępionych

Dzisiaj chciałam wspomnieć wam o niezwykłej książce, która podbiła moje serce i zapadła głęboko w pamięci. Po lekturze pierwszego tomu „Bastion” byłam bardzo ciekawa, jaką historią uraczy nas autorka. Członkowie Armii potępionych mają tak intrygujące i silne osobowości oraz skomplikowane życie, że moja wyobraźnia podsuwała mi różne scenariusze.
Dlatego, gdy powieść trafiła w moje ręce, zaraz wzięłam się za jej czytanie. Wiecie co, nie zawiodłam się, tylko zachwyciłam i warto było czekać.

Sharp po zakończeniu służby w armii dołącza do teamu Bastiona. Robi to, gdyż chce pomścić śmierć matki, a klub motocyklowy może mu to znacznie ułatwić. Los stawia na jego drodze niezwykłą kobietę Swallow, której życie nie oszczędzało, jednak przeciwności ją wzmocniły i ukształtowały jej silny charakter. Dręczona psychicznie i fizycznie przez dziadka i jego kumpli, walczy jak lwica broniąc siebie i syna przed całym złem tego świata. Ma też ona ogromny talent do tworzenia mikstur z ziół. To właśnie przez to dostaje ciekawą propozycję od prezydenta klubu motocyklowego, którą przyjmuje.

Jakie plany względem zielarki ma przywódca Armii potępionych? Czy Sharpa i Swallow połączy prawdziwe uczucie, które pokona wszystkie demony dręczące oboje bohaterów? Czy były żołnierz odnajdzie morderców rodzicielki i odzyska wewnętrzny spokój, a może obudzona w nim bestia będzie siała spustoszenie?

Myślicie, że to kolejna schematyczna książka z romansem w tle, to jesteście w wielkim błędzie. Pani Adamska oprócz świetnej historii, w której nie brakuje tajemnic, problemów i nieoczekiwanych zwrotów akcji, wplotła opisy ziół i ich zastosowanie. Ten zabieg sprawił, że książka pod względem graficznym jest niesamowicie oryginalna i przydatna.

Lekki styl pisarki jest doskonały. Wszystko tu ze sobą współgra i pasuje do rozpoczętych wątków z pierwszej części. Z ogromną przyjemnością zatraciłam się w treści, polubiłam nowe postaci i jestem ciekawa co będzie dalej. Dlatego trzymam kciuki, by wena twórcza nie opuszczała autorki i szybko wydała trzeci tom.

Jeśli lubicie czytać wspaniałe książki, które pochłoną was i wywołają wiele emocji to polecam właśnie tą. Nie pożałujecie!

Informacje dodatkowe o Sharp. Armia Potępionych #2:

Data wydania: 2022-07-06
Dodał/a opinię: Izabela Hebda

Tagi: armia potępionych sharp i swallow romans MC motocykliści

Zobacz opinie o książce Sharp. Armia Potępionych #2

Kup książkę Sharp. Armia Potępionych #2

Nika. Teksański klan #2
Grażyna A. Adamska0
Okładka ksiązki - Nika. Teksański klan #2

Z?ycie na ranczu nie okazuje sie? bezpiecznym azylem dla Niki. Gdy zostaja? ujawnione mroczne tajemnice z przeszłos?ci, kobieta staje przed trudnym wyborem:...

Bractwo dusz: Księga 2
Grażyna A. Adamska0
Okładka ksiązki - Bractwo dusz: Księga 2

Gdy w swoje piętnaste urodziny Marck odnajduje list od nieżyjącej matki, odkrywa mroczną tajemnicę spisku Odyna. Aby nie dopuścić do sprowadzenia na ziemię...

Opad
Opad