Okładka książki - Siedem listów z Paryża

Siedem listów z Paryża

,,Siedem listów z Paryża" jest książką która została oparta na faktach. Ja zawsze takich powieści unikałam, jednak tym razem się skusiłam. Jak moje wrażenia po lekturze? Samantha znajduję się na życiowym rozdrożu. Z dnia na dzień została bezrobotna i do tego jej relacje z mężem pogarszają się coraz bardziej. Pewnego razu znajduję listy, które dostała 20 lat temu od przystojnego mężczyzny i od razu odżywają w niej uczucia. Po tylu latach ma ochotę odpisać na nie i przeprosić za swoje milczenie. Czy życie da jej drugą szansę? Historia, która została opisana w książce, jest przeżyciem autorki. Wzruszałam się i śmiałam, przeżywałam wszystko, co działo się na kartach powieści. Pisarka ma bardzo lekki styl pisania, przez co książkę czyta się bardzo szybko i przyjemnie. Główni bohaterowie przeżywają piękne i romantyczne chwile, które są okraszone cudownymi widokami. Właśnie przez te opisy miejsc mogłam sobie wszystko dokładnie wyobrazić. Uczucie, jakim darzą się Samantha i Jean-Luc jest prawdziwe, nic nie dzieje się na siłę, a wszystko zwiększa swoją intensywność z każdą kolejną stroną. Wydaję mi się, że przez tę właśnie powieść przekonałam się do innych historii opartych na faktach. ,,Siedem listów z Paryża" to nie jest zwykły romans. Jest to coś świeżego i unikalnego do tego klimat, który panuję w powieści, jest nie do opisania. Sama nie potrafię znaleźć odpowiednich słów. Jestem pod wielkim wrażeniem i mam nadzieję, że sami się przekonacie, jak cudowną powieść napisało samo życie. Za możliwość przeczytania dziękuję Wydawnictwu Muza.

Informacje dodatkowe o Siedem listów z Paryża:

Wydawnictwo: Muza