Okładka książki - Siedmiu mężów Evelyn Hugo

Siedmiu mężów Evelyn Hugo

Tej książki się nie czyta, ją się przeżywa 🖤

Rzadko piszę opinię o książce chwilę po przewróceniu ostatniej strony. Zazwyczaj daję sobie czas na przemyślenia. Tym razem go nie potrzebuję, bo przemyślenia czyniłam na bieżąco w trakcie lektury. Wiem też, że nie będę w stanie skupić się na kolejnej historii, dopóki nie przeleję na papier moich wrażeń po tej. O Evelyn Hugo było głośno na bookstagramie już w zeszłym roku, ja jednak, jak widać dość długo się zbierałam do tej książki. Teraz żałuję każdej chwili, w której się wahałam.

Literatura obyczajowa nie gości na moim profilu zbyt często, nie oznacza to jednak, że lubię tego gatunku. Czytałam wiele powieści obyczajowych, które mocno mnie poruszyły i zostały w mojej pamięci na bardzo długo. Nie mam wątpliwości, że Siedmiu mężów Evelyn Hugo będzie jedną z nich. Taylor Jenkins Reid poczyniła cudowną opowieść, przy której czas płynie bardzo szybko, niezwykle miło i która na pewno nie da o sobie łatwo zapomnieć.

Evelyn Hugo to postać fikcyjna, jednak jeżeli istniałaby naprawdę, byłaby legendą w stylu Marilyn Monroe, czy Audrey Hepburn. Do show- biznesu dostała się wychodząc za mąż za przypadkowego mężczyznę, będąc jeszcze niepełnoletnia. Dzięki niecodziennej urodzie i niezwykłej determinacji, Evelyn stała się najbardziej rozpoznawalną gwiazdą filmową swoich czasów.

Aktorka u schyłku życia postanawia podzielić się ze światem swoją prawdziwą historią. O latach swojej świetności, siedmiu mężach, licznych romansach i wielkiej miłości opowiada bez skrępowania młodej dziennikarce, Monique. Biografia, która z tego powstanie, zapewni dziennikarce wielki sukces. Evelyn stawia tylko jeden warunek - książka może ukazać się dopiero po jej śmierci. Dlaczego? Aby to zrozumieć należy zagłębić się w historię Evelyn. Nie jest to szczególnie trudne, bo ta opowieść wciąga czytelnika w całości, pozwala przeżywać opisywane wspomnienia razem z bohaterką, po czym zostawia go poruszonego z dwiema gorącymi łzami spływającymi powoli po policzkach.

Autorka kupiła mnie każdą napisaną stroną. Jeżeli jeszcze nie znacie historii Evelyn Hugo, polecam z całego serca, bo ja osobiście kocham tę historię! ❤️

Informacje dodatkowe o Siedmiu mężów Evelyn Hugo:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2019 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: The Seven Husbands of Evelyn Hugo
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Agnieszka Kalus
Dodał/a opinię: alliwantisbooks

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Siedmiu mężów Evelyn Hugo

Kup książkę Siedmiu mężów Evelyn Hugo

"Ludziom wydaje się, że intymność dotyczy wyłącznie sfery seksu. Intymność to mówienie prawdy."

Więcej cytatów z tej książki

Carrie Soto powraca
Taylor Jenkins Reid0
Okładka ksiązki - Carrie Soto powraca

Carrie Soto na korcie nie ma sobie równych. Za zwycięstwa przyszło jej jednak słono zapłacić. W momencie przejścia na emeryturę Carrie jest najlepszą...

Daisy Jones & The Six
Taylor Jenkins Reid 0
Okładka ksiązki - Daisy Jones & The Six

12 lutego 1979 roku. Daisy Jones The Six, najsławniejszy zespół rock’n’rollowy na świecie, daje koncert, na którym szaleje tysiące...