"Sine umbra" to książka, która od razu mnie zaintrygowała okładką i intrygującym opisem. Uwielbiam książki z motywem choroby psychicznej, zawsze jest to dla mnie ciekawa pozycja, a tutaj opis brzmi genialnie! Niewiele się pomyliłam. Książka jest nieźle poschizowana, czyli tak jak lubię.
IG: Czytomanka
👉Główny bohater "A" cierpi na dwubiegunówkę. To choroba psychiczna charakteryzująca się raz euforią (mogę wszystko), a raz potężną depresją (z myślami, a nawet próbami samobójczymi). Przyjmuje bardzo dużo leków. Niestety nie patrząc na leki "A" bierze narkotyki i sypia z różnymi kobietami, nie patrząc na nic. W swojej głowie ma przeróżne wizje i koszmary, które go dręczą. Nie może o nich zapomnieć. W pewnym momencie poznaje Justynę w której się zakochuje, jednak przeszłość go dopada. Odkrył, że na jego rodzinie ciąży klątwa, która przyczyniła się do śmierci bliskich osób. Pytanie brzmi, czy główny bohater zaryzykuje i odłoży leki zagłębiając się w swoją psychikę i szaleństwo, żeby ratować rodzinę? Czy zaufa nauce? Czy jest chory psychicznie, a może szalony?
👉Książka jest maksymalnie wciągająca, intrygująca, inna niż wszystkie. Ta książka powinna być bestsellerem, ciężko było mi się od niej odciągnąć. Było tu tyle emocji, że aż czułam każdy dreszcz przechodzący po moim ciele. Ogromne emocje, dawno się tak nie czułam czytając książkę! Polecam KAŻDEMU! Gwarantuje, że takiej historii jeszcze nie znacie.
Dziękuje @wydawnictwo_novaeres za genialną książkę!
❗ Ocena: 15/10
Wydawnictwo: Novae Res