Okładka książki - Skąd się bierze kupa?

Skąd się bierze kupa?

Adam Kay słynie z literatury dla dorosłych i starszych dzieci, dlatego cieszę się, że pochylił się teraz również nad młodszą grupą czytelników i przygotował coś w sam raz dla nich. A ponieważ sam pracował jako lekarz, nic zatem dziwnego, że tematyka jego książek jest głównie medyczna. Stąd też książka o kupie.

Ale nie jest to typowa książka, bo jej bohaterką jest ziarenko kukurydzy o imieniu Ania. To właśnie Ania przemierza długą drogę w organizmie Natka, od "wejścia" jako dodatek na pizzy, aż do "wyjścia" wraz z tytułową kupą 😉. Co ja spotka i jakie będzie miała wrażenia, to już pozostawiam bez komentarza, żebyście mieli okazji sami się przekonać, bo niby to wiemy, ale relacja z perspektywy ziarenka kukurydzy może być całkiem odkrywcza 😉

Książka ma wesołą formę i kolorowe ilustracje, co przedstawia cały proces w humorystyczny sposób i uświadamia małych czytelników co dzieje się z jedzeniem, które spożywają. Całość wpasowuje się w styl autora, ale jest odpowiednio dostosowana do młodszych dzieci. Myślę, że nie jedno z nich chętnie będzie towarzyszyć Ani (jakkolwiek to brzmi 😅).

Dla wszystkich ciekawskich i zainteresowanych tematem trawienia i nie tylko!

Informacje dodatkowe o Skąd się bierze kupa?:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-05-05
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Tytuł oryginału: Amy Gets Eaten
Tłumaczenie: Arkadiusz Gardaś
Ilustracje:Henry Paker
Dodał/a opinię: malipasjonaci

Tagi: dla dzieci

Zobacz opinie o książce Skąd się bierze kupa?

Kup książkę Skąd się bierze kupa?

Mocarne mózgi
Adam Kay0
Okładka ksiązki - Mocarne mózgi

Liczba ludzi, którzy żyli do tej pory na Ziemi, to jakieś sto miliardów. Gdyby ta książka miała opisywać ich wszystkich, byłaby zdecydowanie za gruba...

Adam Kay 0
Okładka ksiązki - Bardzo niesamowita medycyna. Przerażająco prawdziwa historia grzebania w ludzkim ciele

Nowa okropnie śmieszna książka Adama Kaya, autora bestsellerowej „Twojej anatomii”! Dawno, dawno temu… było całkiem zabawnie, o ile...