Lubisz przyjęcia, głośną muzykę, i towarzystwo wielu osób? 🎶👋🏻👱🏼🧑🏼🦱
Czy może zawsze szukasz spokojnych miejsc zdała od hałasu i mnóstwa ludzi? 👀🌷
Skryta lubiła spokój. Potrafiła czerpać radość z oglądania małych żuczków i dobrze czuła się w swoim towarzystwie. 🦕
Jej rodzina natomiast lubiła żyć z hałasem, mama grała na bębnach a tata głośno śpiewał. 🎶
Pewnego dnia rodzice Skrytej postanawiają zorganizować wielkie przyjęcie, na które zapraszają wszystkich sąsiadów i krewnych.
Małej dinozaużycy nie podoba się ten pomysł. Stresuje ją tłum gości i głośne przyjęcie. Pragnie schować się w jakiś kąt i uciec od wielkiego tłumu. 🐾
Swoje bezpieczne miejsce znajduje pod stołem, pod biesiadującymi gośćmi. 🦕
Czy Skryta odważy się wyjść i dołączyć do wspólnej zabawy ze znajomymi?
A może ktoś doda jej otuchy i sprawi, że mała Skryta nabierze odwagi i dołączy do rodziny i przyjaciół?
„Ogromny tłum czasami każdego onieśmiela, a łatwiej się ośmielić, gdy ma się przyjaciela”
Ten piękny picturebook to zabawna i dodająca otuchy powieść o pokonywaniu nieśmiałości.
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2025-08-13
Tytuł oryginału: The Hideysaurus
wobiektywiemamy_
Piękny i wzruszający picturebook, który pomoże maluchom nauczyć się, jak ważne jest bycie życzliwym dla innych. Idealna książka dla każdego Przytulozaura...
Na pustyni wstaje nowy dzień. Stado wielbłądów wyrusza na poszukiwanie oazy, by się napić i pobawić. Mały wielbłąd obudził się w złym humorze. Nie ma siły...