Część trzecia trylogii "The Perfect Game" J. Sterling "Słodkie Zwycięstwo" sięgnęłam po nią ponieważ jak już zaczęłam to musiałam tą przygodę skończyć, nie wyobrażam sobie inaczej.
Cassie i Jack biorą ślub, potem spędzają namiętną noc po czym wracają do swojego stałego trybu dnia. Pewnego dnia Cassie przychodzi na mecz Jacka i siada w sektorze żon skąd zamierza mu dopingować z całych sił ale niestety zamiast dopingu musi patrzeć na porażkę swojego męża który doznał poważnej kontuzji. "Jakm że ani na chwilę nie oderwałam od niego wzroku, byłam świadkiem tego zdarzenia. Piłka poszybowała z powrotem w jego stronę, a on zareagował odruchowo: obrócił się i uniósł dłoń, aby ją powstrzymać. Patrzyłam jak piłka uderza o nieodzianą w rękawicę dłoń, po czym upada u stóp Jacka." Dalej jest tylko gorzej Jack się złości bo przez kontuzje nie może być prawdziwym mężczyznom a Cassie wszystko dzielnie znosi i jest wzorową żoną. Potem okazuje się że planują transfer Jacka plusem jest tylko to że sam może wybrać nowe miejsce i wybiera Anheim a Cassie jest pewna że jedzie tam z nim, na miejscu okazuje się że Cassie jest w ciąży "Wpatrywałam się w telefon, poganiając czas. Nie będąc w stanie dłużej czekać, wróciłam do umywalki i wbiłam wzrok w test, który ba moich oczach zmieniał kolor. Pierwsze okienko pociemniało i pojawiły się dwie kreski." A co będzie dalej? Szczęśliwe zakończenie czy może wreszcie coś naprawdę zapierającego dech w piersi stanie się w książce?
Historia Jacka i Cassie wygląda jak życie przeciętnych małżonków tylko wycięte jest z tego życia wszystko co złe, niby Jack ulega kontuzji ale nadal jest sportowcem nawet walczą o niego dwa inne kluby, przenoszą się w nowe nieznane miejsce, można powiedzieć bez dachu nad głową a im to nie przeszkadza. Problemu w ich życiu rozwiązują się same po pewnym czasie oni są im bierni, dlatego w książce nie ma żadnych porywów, scen które czyta się jednym tchem, a szkoda bo takie właśnie lubię.
Trzecia część nie wniosła nic nowego do akcji druga część skończyła się "I żyli długo i szczęśliwe" a w trzeciej części zostało opisane co działo się dalej w tym szczęśliwym życiu.
Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2018-08-22