Okładka książki - Słuchajcie, jak kłamią

Słuchajcie, jak kłamią

"Przełyka ślinę, grdyka mu podskakuje, a ja przez chwilę wyobrażam sobie, że wbijam mu ten widelec prosto w gardło. Ma dwa zęby, więc zostawiłby dwie małe czerwone dziurki, jak po ugryzieniu wampira."

🎧🎧🎧

Nie spodziewałam się, że książka "Słuchajcie, jak kłamią" okaże się aż tak dobrą!

Jestem pozytywnie zaskoczona!

I do teraz zbieram szczękę z podłogi!

Autorka daje nam na tacy niezwykły, niepozbawiony dreszczyku emocji thriller psychologiczny, który absolutnie, powtarzam absolutnie jest nieprzewidywalny.

Postać głównej bohaterki - sztos!

Przedstawienie historii - sztos!

Przemyślana fabuła - sztos!

W tej książce znajdziemy wszystko.

Będzie mrocznie i niebezpiecznie.

Będzie tajemniczo i nieprzewidywalnie.

Będzie ciepło i romantycznie.

Wesele.

Dwie przyjaciółki.

Morderstwo.

Amnezja.

Lucy to podejrzana czy morderczyni najlepszej przyjaciółki?

Odpowiedź byłaby prosta, gdyby sama zainteresowana pamiętała cokolwiek z nocy, w której zginęła Savvy.

Niestety, ze zdarzenia ma tylko marne przebłyski, które nie łączą się w całość...

Teraz kobieta zmuszona jest powrócić do rodzinnego miasteczka, w którym została już osądzona. Nikt tutaj (z wyjątkiem jej babci) nie wierzy w jej niewinność. Wszyscy zgodnie uznali ją za morderczynię, mimo iż nie ma wystarczających dowodów, wskazujących na jej winę.

Możemy więc tylko się domyślić, że Lucy nie będzie czuła się tu komfortowo. Mimo to, stara się robić dobrą minę do złej gry. Wierzy też, że powrót do przeszłW miasteczku przebywa także Ben - prowadzący popularnego podcastu Słuchajcie, jak kłamią.

Ma nadzieję, że Lucy udzieli mu wywiadu, który przybliży do poznania prawdy o zabójstwie Savvy.

Czy jednak osiągnie swój cel?

"Słuchajcie, jak kłamią" to niewątpliwie skrojony na miarę i genialnie napisany thriller psychologiczny. Wmieszane w fabułę fragmenty podcastu podsycają jej zachwycający wydźwięk.

Ta książka od początku do końca trzyma w napięciu.

Od początku do końca nasączona została niesamowitymi zwrotami akcji.

Podsycona sarkazmem, ale także nutką humoru i mrocznym klimatem sprawia, że nie sposób się od niej oderwać. Ja dosłownie pochłonęłam ją na raz!

To idealna uczta dla wszystkich, którzy kochają ten gatunek literacki.

Mnie totalnie zaskoczyła i wciągnęła w swój nieprzewidywalny świat!

Z całego serca zachęcam do lektury 🖤ości, przywróci jej pamięć...

Informacje dodatkowe o Słuchajcie, jak kłamią:

Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2025-03-12
Dodał/a opinię: zaczytanaulcia

Tagi: kryminał

Zobacz opinie o książce Słuchajcie, jak kłamią

Kup książkę Słuchajcie, jak kłamią

Restart
Amy Tintera0
Okładka ksiązki - Restart

Przed pięciu laty Wren Connolly została postrzelona trzykrotnie w klatkę piersiową. Po 178 minutach powróciła. Jako restart - silniejsza, szybsza, posiadająca...