Okładka książki - Smerfy. Wielki Film. Nowa kolekcja bajek

Smerfy. Wielki Film. Nowa kolekcja bajek

Smerfy to bajka mojego dzieciństwa, uwielbiałam, kiedy pojawiała się w wieczorynce, a oglądając, na kartce spisywałam wszystkie imiona Smerfów.
Smerfy wielki film to nowość, zarówno jeżeli chodzi o kinową ekranizację, jak i o książkę, my zajmiemy się tym drugim. W środku znajdziemy aż pięć opowiadań, a są to:
- Na smerfojagody,
- Zupa kucharza,
- Opiekunowie Smerfika,
- Wyścig,
- Opowieść filmowa.
Każda historia jest bardzo ciekawa oraz zabawna, dzięki barwnym ilustracjom, można naprawdę wciągnąć się w daną opowieść, podobnie jak oglądając ją na ekranie. Każda z nich jest dość krótka, więc będzie odpowiednia jako jedna bajeczka przed snem lub po prostu dla dzieci, które nie lubią długich opowieści.
Ja uwielbiam tak piękne książki, po które aż chętnie się sięga i czyta je z dziećmi w różnym wieku, a i dorośli na pewno z ochotą przypomną sobie swoje dzieciństwo takimi historiami.

Informacje dodatkowe o Smerfy. Wielki Film. Nowa kolekcja bajek:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-07-16
Dodał/a opinię: Karolina Radlak

Tagi: Książeczki obrazkowe - znane postacie Fabularne książki obrazkowe do czytania przed snem Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Smerfy. Wielki Film. Nowa kolekcja bajek

Kup książkę Smerfy. Wielki Film. Nowa kolekcja bajek

Rządy X. X-Men. Tom 2
Okładka ksiązki - Rządy X. X-Men. Tom 2

Drugi tom przygód X-Men z okresu ,,Rządów X". Relacje między nowym narodem mutantów a resztą świata od początku były napięte, ale dla X-Men wszystko jest...

Batman. Stan strachu. Tom 5
Okładka ksiązki - Batman. Stan strachu. Tom 5

Strach na Wróble przystępuje do realizacji ostatniej fazy swojego planu, a Magistrat dzięki burmistrzowi Nakano zyskuje niemal całkowitą władzę w mieście...