Dzisiaj przychodzę do Was z debiutem. Tym razem jest to kryminał.
💥Kiedy śmierć jednedngo człowieka staje się początkiem międzynarodowej afery💥
Stanisław Groszkowski jest dyrektorem finansowym firmy Wadex. Niespodziewanie umiera na zawał. Jednak jest dużo przesłanek ku temu, że jednak ktoś pomógł mu pożegnać ten świat.
Śledztwo prowadzi komisarz Rafał Kłopocki. Pozornie prosta sprawa zmienia się w zawiłe śledztwo, kiedy z magazynu giną komputery, a sprawcy włamują się do mieszkania córki Groszkowskiego.
Dziewczyna poznając testament ojca chce wypełnić jego ostatnia wolę i podąża za wskazówkami które jej zostawił. Nie ma pojęcia o tym co odziedziczyła i dlaczego jest to tak niebezpieczne. Nie tylko ona szuka dziwnego majątku po ojcu. W okół niej giną ludzie, atmosfera się za gęstsza.
To nie króciutko przedstawiona historia, ale pokaźnych rozmiarów kryminał z wieloma wątkami. Nie ukrywam, że książka wymaga skupienia, bo łatwo stracić orientację.
Jest to debiut i widać, że autor bardzo się postarał i podarował nam kawał dobrej lektury na więcej niż jeden wieczór.
Sam zamysł autora na historię bardzo ciekawy. Już na sam początek dostajemy trupa i bardzo ciekawą tajemnicę do odkrycia.
Chętnie sięgnę po kolejną książkę autora.
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2021-04-14