Okładka książki - Socjopata

Socjopata

Książka będąca przekrojem przez psychikę socjopaty. Swoistym kompendium zawierającym naturę jego zachowań, schematu postępowania, charakterystyki. Tym jest w skrócie thriller psychologiczny Stefana Weisbrodta.

„Socjopata” część psychologiczną opanował niemalże do perfekcji. Główny bohater to klasyczny przypadek socjopatii połączonej z zachowaniami antyspołecznymi. Jakub Grotowski jest narcystyczny, impulsywny i agresywny. Nie liczy się z uczuciami innych osób i obwinia je za swoje niepowodzenia. Oszustwa, kłamstwa i manipulacja, potrzeba kontroli otoczenia – to podstawowe elementy jego codziennych zachowań. Autor wykonał naprawdę świetną pracę powołując do literackiego życia tą postać będącą uosobieniem wszystkich najpowszechniej występujących cech tego zaburzenia osobowości.

Jeśli ktoś ma ochotę zagłębić się w psychologię socjopatii z wyłączeniem naukowej terminologii to „Socjopata” będzie wyśmienitą lekturą. Dostarczy ona niezwykle obrazowego studium przypadku w naturalnych warunkach – codziennego życia.
Jeśli zaś chodzi o część thrillerową, to cóż… Napięcie, niepewność i tajemniczość gdzieś się zagubiły w meandrach psychiki naszego bohatera.

Ale, ale! Osobiście polecam tą książkę, jednak nie jako thriller, a jako przestrogę i życiową lekcję. Osoby z socjopatycznym zaburzeniem osobowości to mistrzowie manipulacji. Warto poznać schemat ich działania, może nawet znaleźć podobieństwa z ludźmi z naszego otoczenia. Mimo że „Socjopata” nie jest pozycją naukową to można z niej wiele wynieść. A czyta się szybko i dobrze, więc lekturę na wieczór już znaleźliście.

Informacje dodatkowe o Socjopata:

Kup książkę Socjopata

Stalker
Stefan Weisbrodt0
Okładka ksiązki - Stalker

Maja Kania zdobyła niemal wszystko. Jest gwiazdą uwielbianego serialu telewizyjnego. Ma sławę i pieniądze. Ale czasem, jest tego prawie pewna, ktoś ją...