Okładka książki - Soldier's desire

Soldier's desire

Jak długo żal może rozdzierać w sercu ranę pozostawioną przez ukochanego? Sandrze pozostał jedynie list, którego treść nie do końca daje usprawiedliwienie pustki, jaką jej pozostawił. Studia i praca pochłania większość czasu dziewczynie, ale nie koi złamanego serca.

⠀Adam coraz cześciej zagląda do kawiarni, flirtuje, składa propozycje. Potrzeba bliskości, ukojenia buduje bliższą relację miedzy nimi. Czy to droga do uczucia, którego pragną? Czy będzie ono miało dla obojga takie samo znaczenie i wartość? Wkrótce się o tym przekonają. Pozbawiona miłości rodziców Sandra, układa na nowo plany, chce osiągnąć stabilizację i bezpieczeństwo. Zamieszkuje z koleżanką, oddaje się w wir pracy i nauki. Chwile spędzane z Adamem dają poczucie bezpieczeństwa, potrzebę bliskości. Czy to wystarczy aby zbudować na tym stabilny związek?

⠀Chciał zapomnieć, uciekł w obawie, że ją skrzywdził. Demony przeszłości, tęsknota za „wiewiórką” nie pomaga w codziennym życiu. Próbuje zapełnić pustkę dawką adrenaliny, treningami a nawet wstępuje do klubu motocyklowego Mad Dogs. Wezwanie na kolejną misję do Europy stwarza szansę spotkania tej, która skradła serce, a do czego bał się przyznać nawet przed samym sobą. Już po wylądowaniu w Polsce uruchamia wizję działania, obserwacji i odnalezienia Sandi. Nie spodziewał się, że ktoś jeszcze jest nią zainteresowany. Czy pozwoli jej odejść w ramiona innego? Czy rywal ma wobec niej uczciwe zamiary?

⠀Kolejny cios emocjonalny Sandra otrzymuje, gdy zjawia się po kilkunastu latach ojciec, chcąc wynagrodzić porzucenie, wytłumaczyć i uzyskać przebaczenie, zanim zabierze go choroba. Zaskakiwana wciąż od życia kolejnymi wydarzeniami Sandi chce innej przyszłości, wolnej od bólu, nienawiści.

⠀Chce kochać i być kochaną, nie chce nikogo skrzywdzić i być krzywdzoną. Który z obu mężczyzn okaże się dobrym wyborem? Obaj ją zranili, zawiedli. Czy serce wybierze wbrew, temu co podpowiada rozsądek? Czy ktoś wyjdzie z tego trójkąta wygrany?

⠀Wspaniała historia, porusza wiele tematów dotyczących min. dorosłości dziecka pozbawionego rodzicielskiej miłości, porzucenia, traumy żołnierza po odbytych misjach. Książka, która pochłania od pierwszych stron, wstrzymuje oddech a na koniec zostawia czytelnika z otwartą buzią. Zaskakująca decyzja bohaterki w zakończeniu, sprawia, że niecierpliwie czekam na ciąg dalszy.

⠀Polecam lekturę, dajcie ponieść się tej obsesji i pragnieniu.

Informacje dodatkowe o Soldier's desire:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2024-07-24
Dodał/a opinię: zaczytaj_chwile

Zobacz opinie o książce Soldier's desire

Kup książkę Soldier's desire

W twoich oczach
Sonia Hallon0
Okładka ksiązki - W twoich oczach

Iga ma już za sobą cztery dekady życia. Wydaje jej się, że wszystko, co dobre, minęło. Czuje się samotna i wyobcowana. Mąż od dłuższego czasu nie okazuje...

Soldier's obsession
Sonia Hallon0
Okładka ksiązki - Soldier

Dziewiętnastoletnia Sandra nie miała łatwego dzieciństwa. Było pełne krzywdy i awantur. Jej matka wolała sięgać po alkohol, zamiast zajmować się dzieckiem...