Okładka książki - Soliści

Soliści

Tom 1 cyklu Tancerze

🧡🧡🧡RECENZJA🧡🧡🧡

Małgosia ( zawodowa tancerka i nie doszła primabalerina ), jadąc na wymarzone przesłuchanie do Teatru Wielkiego,do znanej grupy Peter’a Duke’a, poznaje mega czarującego i przystojnego Tomka. Chłopak jest Małgosią tak oczarowany, że proponuje jej najpierw wspólny posiłek, a potem....szybki i gorący numerek w toalecie. Gośka zbywa zadufanego i żenującego dupka pozostawiając go na lodzie z przysłowiowymi wzwodem. Oczywiście utalentowana i pełna tanecznej pasji dziewczyna od razu zostaje przyjęta do zespołu, w którym głównym solistą okazuje się być niejaki Gabriel vel Tomasz. No i zaczynają się przepychanki, podchody, zaloty, a oprócz tańca Gabriel tzn Tomek stawia sobie za cel przelecieć Gośkę, ale ona mimo ewidentnej chemii zbywa go, ignorując i nawet ośmieszając przed całym zespołem. Trzeba tu dodać, że chłopak zalicza i zaliczył już wszystkie byłe i obecne tancerki zespołu, lecz ten brak uległości i zainteresowania dziewczyny drażni go i strofuje.
Po dość niefortunnym początku znajomości taniec i grupa przyjaciół pomaga tym dwojgu się odnaleźć i spróbować być razem. I gdy wszystko idzie w dobrym kierunku i ich związek ma szanse przerodzić się w coś poważnego, Gabriel całkiem przypadkiem dowiaduje się, że ma poważną wadę serca i
musi natychmiast poddać się operacji.
Oczywiście Małgosia chce mu pomóc i być przy nim w tych trudnych chwilach, ale on ma całkiem inne plany... czego dowodzi jego nagła zmiana trybu życia, okraszona alkoholem, imprezami, a całkowitym zaprzepaszczeniem tego, jak się wydawało, wspaniale zapowiadającego się związku, okazuje się być naga dziewczyna w łóżku Gabriela.
Potem jest walka o życie, o związek, o taniec, o siebie, ale czy miłość tych dwoje da się się uratować, tego prawie do końca książki nie wiemy.
Autorka bardzo obrazowo, rzeczowo i profesjonalnie opisuje kwestie tańca i tancerzy. Ich pasję, obawy, lęki, sukcesy i problemy, z którymi na codzień się zmierzają i borykają.
Niezaprzeczalna chemia między bohaterami jest bardzo fajnie opisana - nieustające przyciąganie i odpychanie jest fascynujące.

Przemiana z dupka w chłopaka „któremu zależy” nie jest łatwa, ale z grupą takich przyjaciół jakich ma Tomek i Gosia, wszystko jest możliwe.
Bardzo fajna historia i czekam oczywiście na kolejną część Serii Tancerze.
Serdecznie dziękuje autorce za możliwość przeczytania i zrecenzowania „Solistów” 🧡.

Informacje dodatkowe o Soliści:

Data wydania: 2020-10-14