Okładka książki - Spotkajmy się w Central Parku

Spotkajmy się w Central Parku

„Spotkajmy się w Central Parku” to brawurowo opowiedziana historia, autorstwa Felicii Kingsley, która wciąga jak najlepszy film.

„- Wiesz, Underwood, nigdy nie wiem, czy się kłócimy, czy flirtujemy. - Dotykam dłonią jej twarzy i przez chwilę pieszczę podbródek, po czym wsuwam jej palec pod brodę i przyciągam ją do siebie.

- A ty co wolisz, Wender? Kłócić się czy flirtować?"

Knight Underwood jest przystojnym i odnoszącym sukcesy redaktorem, który zdaje się mieć wszystko pod kontrolą. Jego życie osobiste i zawodowe jest niemal idealne: mieszka w eleganckim lofcie na Upper East Side, ma wymarzoną pracę w prestiżowym wydawnictwie Pageturner i cieszy się zainteresowaniem kobiet. Wszystko wskazuje na to, że awans na dyrektora wydawnictwa jest dla niego tylko kwestią czasu.

Nic bardziej mylnego, gdyż los ma dla Knighta niespodziankę. Pewnego dnia w windzie spotyka kobietę, którą bierze za swoją nową asystentkę. Okazuje się jednak, że to Victoria Wender, znana i ceniona redaktorka, której posada nie ogranicza się do bycia jego asystentką, ale wręcz przeciwnie – to ona zostaje jego nową szefową. Victoria jest kobietą, która wie, czego chce, i nie pozwala sobie wejść na głowę, a jej pojawienie się w życiu Knighta wywraca jego plany do góry nogami.

Kingsley doskonale buduje napięcie między głównymi bohaterami. Początkowa rywalizacja w miarę jak fabuła się rozwija, przymusza głównych bohaterów do współpracy, by ukryć pewien sekret, który mógłby zniszczyć wydawnictwo Pageturner. Z czasem ich wzajemna niechęć zaczyna ustępować miejsca bardziej skomplikowanym uczuciom, które Victoria i Knight starają się zrozumieć. Ich chemia jest niemal namacalna, a interakcje między nimi pełne ciętych ripost i błyskotliwych dialogów.

Książka wyróżnia się także ciekawymi postaciami drugoplanowymi, które dopełniają fabułę i sprawiają, że świat przedstawiony w powieści jest jeszcze bardziej realistyczny. Rodzina Knighta, przyjaciele oraz inni pracownicy wydawnictwa tworzą bogate tło dla głównej historii.

„Spotkajmy się w Central Parku” to opowieść o silnych, niezależnych bohaterach, którzy muszą stawić czoła własnym demonom i nauczyć się współpracować. To książka pełna skrywanych sekretów, humoru i błyskotliwych dialogów. Mimo, że kończy się ona w sposób, który pozostawia pewien niedosyt. Brak epilogu nie odbiera jej uroku, a historia Knighta i Victorii mimo to jest kompletna i doskonale poprowadzona.

„Spotkajmy się w Central Parku” to wspaniały romans pełen emocja i niespodzianek. Kingsley udało się stworzyć historię, która jest zarówno rozrywkowa, jak i poruszająca. Relacja między Knightem a Victorią jest pełna napięcia, a ich dynamiczne interakcje sprawiają, że nie możemy się doczekać, co wydarzy się dalej. Ta książka wciąga i to prawdziwy page-turner, pomimo swojej grubości. Idealna na lato i serdecznie Wam ją polecam 🩷.

Rekomendowany wiek: 18+

Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od wydawnictwa @flow_books (współpraca reklamowa) 🩷.

Informacje dodatkowe o Spotkajmy się w Central Parku:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-06-19
Dodał/a opinię: burgundowezycie

Tagi: romans

Zobacz opinie o książce Spotkajmy się w Central Parku

Kup książkę Spotkajmy się w Central Parku

To nie jest kraj dla singli
Felicia Kingsley0
Okładka ksiązki - To nie jest kraj dla singli

Gdy królowa włoskich romansów spotyka Jane Austen... Witajcie w Belvedere in Chianti - urokliwym miasteczku w sercu Toskanii, gdzie każdy zna każdego...

Miłość pod przykrywką
Felicia Kingsley0
Okładka ksiązki - Miłość pod przykrywką

Pełna humoru i zaskakujących zwrotów akcji opowieść, wciągająca już od pierwszych stron! Wśród agentów specjalnych FBI Dwight Faraday jest najlepszy...

Opad
Opad