Nie jest to klasyczny romans. Akcja książki podzielona jest na 4 części. Przeplatają się wątki z przeszłości i teraźniejszości. Historia zaczyna się nietypowo. Główna bohaterka – Daria jest od dłuższego czasu w śpiączce po wypadku. Według diagnozy lekarza to Daria nie chce się wybudzić. Jej bliscy robią wszystko by przywrócić jej chęć do życia. Najbardziej angażuje się jej siostrzenica Ola, która po poznaniu historii miłości Darii i Artura robi wszystko by odnaleźć mężczyznę. Wierzy, że jego obecność w szpitalu po 7 latach rozłąki pomoże Darii powrócić. Co takiego wydarzyło się 7 lat temu w życiu Darii i Artura? Czy uczucie przetrwało próbę czasu? Czy Daria wybudzi się ze śpiączki? Jaki finał czeka bohaterów i co ma do tego tytułowy spóźniony list? Tego wszystkiego dowiecie się po przeczytaniu tej historii.
Książkę czyta się szybko. Wciągnęłam się od pierwszych stron. Przez to, że stopniowo poznawaliśmy szczegóły z przeszłości bohaterów z zaciekawieniem czytałam tę historię. Autorka dozowała emocje i stopniowo budowała napięcie, więc ciężko było mi odłożyć na później. Bardzo chciałam wiedzieć co będzie dalej, do jakich poświęceń posuną się najbliżsi Darii. Czytając historię do samego końca nie było wiadomo jakie będzie zakończenie.
Bardzo życiowa książka. Porusza motyw przyjaźni, postępowania zgodnie z zasadami, lojalności, zdrady, prawdziwej miłości od pierwszego wejrzenia, drugiej szansy, wybaczenia, wyjścia z nałogu i zmiany życia. Przyznam, że kibicowałam Darii od samego początku. Mimo, że autorka pozamykała wątki to po przeczytaniu czułam niedosyt i chciałam poznać więcej szczegółów z życia bohaterów.
Piękna, oryginalna, ciekawie poprowadzona historia. Porusza, wzrusza i daje do myślenia. Autorka nie oszczędzała bohaterów. Spodobał mi się pomysł i styl autorki. Podsumowując bardzo podobała mi się ta historia. Trafiła w mój gust. Był to przyjemnie spędzony czas. Czy było warto? Zdecydowanie! Czy przeczytałabym ponownie? Zdecydowanie TAK!
W mojej ocenie: 9/10 Rewelacyjna historia! Zdecydowanie Polecam! Jest warta przeczytania!
Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2024-06-14
Zaczytanaa_sara
Oliwia to młoda kobieta, którą spotkało wiele nieszczęść. Ukochany ją zdradził i porzucił przed ołtarzem, a mama, siostra oraz ona sama uważają, że na...
Zwariowana miłośćTajemnica, która czeka na odkrycie. Miłość, która przynosi nadzieję. I babcia, przy której nie da się nudzić. Mania ma dwadzieścia...