Okładka książki - Sprawy kryminalne Filipiny Lomar. Szał na szafiry. Tom 6

Sprawy kryminalne Filipiny Lomar. Szał na szafiry. Tom 6

Kilka dni temu Filipin zaczyna naukę w liceum, a już zdobywa nowego klienta. W końcu jej umiejętności detektywistyczne są w cenie. O pomoc prosi Lidka, dziewczynka poruszająca się na wózku inwalidzkim. Chodzi o skradziony pierścionek. Oczywiście Filipina się podejmuje, a podczas „węszenia” okazuje się, że w mieście głośno jest o Fakirze. Jest on złodziejem, który dokonuje swoich napadów bez broni i przemocy. Dziwna sprawa. Tylko czy ma to coś wspólnego z kradzieżą pierścionka? Czy Filipina odkryje, kto go ukradł? Jak potoczy się śledztwo?

Przyznam szczerze, że jest to nasze pierwsze spotkanie z tą serią komiksów i już jestem pewna, że nie ostatnia. Na pewno nadrobimy poprzednie tomy. Komiks okazał się po prostu świetny. Czytało się go szybko i jest naprawdę ciekawy i wciągający.

Wizualnie komiks jest ciekawy, nam się podoba. Ilustracje, jakie w nim znajdziemy, są kolorowe, a jednocześnie dość ładne. Zdecydowanie przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.

„Sprawy kryminalne Filipiny Lomar. Szał na szafiry” to ciekawy komiks z zagadką do rozwiązania. Nam się podobał i polecamy.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Sprawy kryminalne Filipiny Lomar. Szał na szafiry. Tom 6:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2025-05-21
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Les Enquetes de Philippine Lomar vol. 6: La Folle Affaire du saphir
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Komiks i powieść graficzna - przygodowe i sensacyjne

Zobacz opinie o książce Sprawy kryminalne Filipiny Lomar. Szał na szafiry. Tom 6

Kup książkę Sprawy kryminalne Filipiny Lomar. Szał na szafiry. Tom 6

Modlitewnik czcicieli Św. Józefa
Okładka ksiązki - Modlitewnik czcicieli Św. Józefa

Święty Józef stanie się świętym trzeciego tysiąclecia - tę prawdę przekazała nam francuska mistyczka. Także św. Jan Paweł II w adhortacji Redemptoris Custos...