Okładka książki - Spring Fever

Poznajcie idealną książkę na wiosnę 🫶🏼 ⬇

🌸 „sᴘʀɪɴɢ ғᴇᴠᴇʀ” ɴᴀᴛᴀʟɪᴀ ʙʀᴏżᴇᴋ 🌸

Premiera 26 kwietnia 2023 🫶🏼

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Pierwsze promienie słońca, zapach kwiatów i magiczny Kraków. Odkryj Spring Fever – ożywczo wiosenną powieść autorstwa Natalii Brożek.

Ida całe życie mieszka w małej wsi, gdzie czuje się naprawdę szczęśliwa. Jednak mimo tego dziewczyna pragnie studiować, choć przeprowadzka napawa ją ogromnym stresem. Wiąże się z to wyprowadzką do dużego miasta. Jej mama proponuje, by przeprowadziła się do Krakowa na miesiąc, tam mieszka jej brat. Staszek nie jest jednak zachwycony tym pomysłem i zgadza się przyjąć siostrę pod swój dach, dopiero gdy obiecuje ona zachować szczegóły na temat jego życia w tajemnicy przed matką. Gdy dziewczyna staje z walizką w progu mieszkania brata, nie może uwierzyć własnym oczom. Staszek przez cały czas okłamywał rodzinę. W dodatku nie zdradził jej, że ma współlokatora! Mężczyzna jest gitarzystą w kapeli rockowej i nie rozstaje się ze swoimi glanami, skórzaną kurtką oraz ukochanym owczarkiem niemieckim, który wzbudza w Idzie strach. Ich wspólne wycieczki po Krakowie zbliżą ich do siebie, a Ida wreszcie odtworzy się na życie.

Moje podekscytowanie tą powieścią było dosyć spore. Już sama okładka przyciąga wzrok, a już nie mogę nie wspomnę o autorce, która zachwyciła mnie ostatnią przeczytaną książką „Wszystkie nasze granice”, od której nie mogłam się oderwać i przeczytałam ją w jeden dzień! Z „Spring fever” było podobnie, jak już zaczęłam czytać, tak nie mogłam przestać przewracać kolejnych kartek.🫣

Od pierwszej strony czułam się oczarowana tą opowieścią, urzekła mnie magia Krakowa, w którym rozgrywała się akcja książki. Znam Kraków, więc z łatwością mogłam sobie wyobrazić te miejsca, które zwiedzali Ida i Eryk. Jeśli chodzi o charakterystykę postaci, to autorka stanęła na wysokości zadania, stworzyła tak autentycznych, a zarazem sympatycznych bohaterów, że nie sposób ich nie polubić. Główna bohaterka jest bardzo sympatyczna i nie sposób nie zapałać do niej sympatią podczas czytania jej historii. Przez całą książke mocno jej kibicowałam i miałam nadzieję, że będzie umiała poradzić sobie w różnych trudnych sytuacjach. Mamy tutaj traumatyczną przeszłość bohaterów, każdy z nich ma swoje demony z którymi na swój sposób musi sobie poradzić. Relacja Idy i Eryka zaczęła się dosyć chaotycznie. Przez głupi żart Eryka, dziewczyna od samego początku traktuje go z ogromnym dystansem. Nie pomaga fakt, że jej brat nakazał jej trzymać się od niego z daleka. Jednak z czasem ich relacja nabiera barw, a akcja coraz bardziej się rozkręca.

„Spring fever” przedstawia historię dziewczyny, która przez wydarzenia z przeszłości stała się cieniem dawnej osoby. Śledzimy jej ścieżkę od zera, aż do końca. Poznajemy jej lęki, jej obawy, a także uczucia, które skrywa głęboko w sobie i nie wypuszcza ich na wolność.

Uwielbiam tę książkę za jej cudowną, nieskomplikowaną, nieprzekombinowaną fabułę. Ale również za to, jak wiele cudownych emocji we mnie wywołała. Ta książka jest do bólu szczera i prawdziwa, dlatego tak bardzo mi się spodobała. Nie ma w niej sztuczności, ani słodkości. Jest naprawdę dobra, dlatego jeśli macie okazję, to sięgnijcie po tę książkę!

Informacje dodatkowe o Spring Fever:

Kup książkę Spring Fever

Wszystkie nasze granice
Natalia Brożek0
Okładka ksiązki - Wszystkie nasze granice

Czy jesteś gotowa na przekroczenie własnych granic? Rozpoczęcie nauki na Uniwersytecie Walta Whitmana w Bostonie to dla Gai idealna okazja, aby odciąć...

Zagraj dla mnie
Natalia Brożek0
Okładka ksiązki - Zagraj dla mnie

Kiedy wejdziesz w szeregi gangu, powinnaś nauczyć się celnie strzelać   Jagoda musi naprawić błąd swojego brata. Zgadza się na wykonanie fuchy dla Kacpra...