Okładka książki - Star Bringer

Star Bringer

Szczerze mówiąc to nie przepadam za książkami sci-fi ale ta pozycja odczarowała złą passę!

Star bringer dzięki dużej dozie romansu, akcji, skupienia na emocjach bohaterów sprawia, że chciało się czytać tę książkę z przyjemnością.

Mimo swoich nieco ponad sześciuset stron,nie odczuwałam tej ilości (chyba że ręka, którą trzymałam książkę).

Siedem przypadkowych zdaje się osób, każdy z innym bagażem doświadczeń i charakterem, trafia na jeden statek.

Co może pójść nie tak?

Jak się okazuje, wiele.

Nawet wszystko.

Z wielką radością wyruszyłam w kosmiczną podróż z naszymi nietuzinkowymi postaciami, gdzie odnaleźli nie tylko swoje własne ja ale także miłość.

A przynajmniej część z nich.

Było kilka rzeczy, które mnie zaskoczyły a także łapałam się na tym, iż szukałam romansu tam gdzie go nie było.

Cięte riposty sprawiały, że lektura stała się lekka i przyjemna mimo ogromu cierpienia w niej zawartego.

Liczne zwroty akcji dodają dynamiki i wzbogacają fabułę.

Przyznać muszę także, że niektórych rzeczy się kompletnie nie spodziewałam a niektóre były przewidywalne lecz nie przeszkodziło mi to w odbiorze treści.

Jest akcja, jest romans, są spicy sceny, jest przyjaźń i są kosmici (nie zielone ufoludki, różne rasy i planety).

Ciekawa jestem czy moje podejrzenie odnośnie tych, którzy chcą zebrać żniwa się sprawdzi ale tego się dowiemy dopiero w drugim tomie.

Mam nadzieję, że nie będziemy musieli na niego zbyt długo czekać.

Mam swoje ulubione postacie jak choćby Ian i Deszcz ale nie tylko oni, jestem pełna podziwu dla kreacji świata, ras, emocji i myśli naszych bohaterów.

Każdy jest barwny, każdy swoje przeżył.

Spodobała mi się również przemiana naszych ulubieńców, obserwowanie jak zmienia się ich nastawienie i jak odkrywają prawdę o świecie a także o sobie samych oraz współtowarzyszach.

Merrick to chyba najbardziej tajemnicza, zagadkowa postać, którą aż mnie korci rozłożyć na części pierwsze i zobaczyć, co mu w duszy gra i o czym tak intensywnie myśli.

Czy wyjawił całą prawdę?

Czy trzyma w zanadrzu jeszcze jakąś wiedzę, którą się nie podzielił?

Takie science fiction to ja mogę czytać!

Polecam wszystkim.

Kup książkę Star Bringer

Ruined
Tracy Wolff0
Okładka ksiązki - Ruined

He’s the last man Chloe Girard should love . . . but the first she ever could. Ethan Frost is a visionary, a genius, every woman’s deepest...

Crave. Pragnienie
Tracy Wolff0
Okładka ksiązki - Crave. Pragnienie

TEN, KTÓREGO POŻĄDASZ, TO TEN, PRZEZ KTÓREGO MOŻESZ ZGINĄĆ Kiedy wstąpiłam do akademii zmienił się mój cały świat. Nic się tutaj nie zgadza, ani jeśli...