Szczerze mówiąc to nie przepadam za książkami sci-fi ale ta pozycja odczarowała złą passę!
Star bringer dzięki dużej dozie romansu, akcji, skupienia na emocjach bohaterów sprawia, że chciało się czytać tę książkę z przyjemnością.
Mimo swoich nieco ponad sześciuset stron,nie odczuwałam tej ilości (chyba że ręka, którą trzymałam książkę).
Siedem przypadkowych zdaje się osób, każdy z innym bagażem doświadczeń i charakterem, trafia na jeden statek.
Co może pójść nie tak?
Jak się okazuje, wiele.
Nawet wszystko.
Z wielką radością wyruszyłam w kosmiczną podróż z naszymi nietuzinkowymi postaciami, gdzie odnaleźli nie tylko swoje własne ja ale także miłość.
A przynajmniej część z nich.
Było kilka rzeczy, które mnie zaskoczyły a także łapałam się na tym, iż szukałam romansu tam gdzie go nie było.
Cięte riposty sprawiały, że lektura stała się lekka i przyjemna mimo ogromu cierpienia w niej zawartego.
Liczne zwroty akcji dodają dynamiki i wzbogacają fabułę.
Przyznać muszę także, że niektórych rzeczy się kompletnie nie spodziewałam a niektóre były przewidywalne lecz nie przeszkodziło mi to w odbiorze treści.
Jest akcja, jest romans, są spicy sceny, jest przyjaźń i są kosmici (nie zielone ufoludki, różne rasy i planety).
Ciekawa jestem czy moje podejrzenie odnośnie tych, którzy chcą zebrać żniwa się sprawdzi ale tego się dowiemy dopiero w drugim tomie.
Mam nadzieję, że nie będziemy musieli na niego zbyt długo czekać.
Mam swoje ulubione postacie jak choćby Ian i Deszcz ale nie tylko oni, jestem pełna podziwu dla kreacji świata, ras, emocji i myśli naszych bohaterów.
Każdy jest barwny, każdy swoje przeżył.
Spodobała mi się również przemiana naszych ulubieńców, obserwowanie jak zmienia się ich nastawienie i jak odkrywają prawdę o świecie a także o sobie samych oraz współtowarzyszach.
Merrick to chyba najbardziej tajemnicza, zagadkowa postać, którą aż mnie korci rozłożyć na części pierwsze i zobaczyć, co mu w duszy gra i o czym tak intensywnie myśli.
Czy wyjawił całą prawdę?
Czy trzyma w zanadrzu jeszcze jakąś wiedzę, którą się nie podzielił?
Takie science fiction to ja mogę czytać!
Polecam wszystkim.
Wydawnictwo: StoryLight
Data wydania: 2025-04-23
Tytuł oryginału: Star Bringer
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Paulina Pietrzyk
Bookszonki
He’s the last man Chloe Girard should love . . . but the first she ever could. Ethan Frost is a visionary, a genius, every woman’s deepest...
TEN, KTÓREGO POŻĄDASZ, TO TEN, PRZEZ KTÓREGO MOŻESZ ZGINĄĆ Kiedy wstąpiłam do akademii zmienił się mój cały świat. Nic się tutaj nie zgadza, ani jeśli...