Okładka książki - Strażak. Życie w ciągłej akcji

Strażak. Życie w ciągłej akcji

Wow! Jak ja uwielbiam czytać takie reportaże napisane z ogromną pasją!
Waldemar Pruss, autor książki to strażak z kilkunastoletnim doświadczeniem. Opowiada nam o kulisach swojej ciężkiej i niebezpiecznej pracy. To nie tylko walka z pożarami, ale o tym dowiecie się czytając tę książkę. Autor opisuje niebezpieczne akcje, w których biorą udział strażacy często narażając swoje życie, aby ocalić innych. Ryzykują nie wiedząc, czy wrócą z takiej akcji.
Autor opisuje jaką drogę musiał przejść, by mógł pracować w swoim wymarzonym zawodzie. Dowiecie się, jak wyglądają egzaminy, by zostać strażakiem. Czy wiecie, jak zachować się, gdy wybuchnie pożar? Jeśli nie to tutaj autor szczegółowo opisał, jak zachować się w razie pożarów różnego typu. Dowiecie się też jak zachować się podczas wypadku samochodowego. Jak udzielić pierwszej pomocy. Nawet jak spakować plecak ucieczkowo-ewakuacyjny.
Ciekawe i praktyczne wskazówki, które mogą pomóc w podejmowaniu szybkich decyzji nie tylko podczas pożarów.
Bardzo wciągająca i interesująca książka napisana z pasją przez strażaka, którą polecam każdemu.
Świetny pomysł ze zdjęciami w środku.
Jestem pod wrażeniem odwagi, umiejętności zawodowych autora i kwalifikacji które posiada. Wielkie brawa!
Rewelacja! Zachęcam do przeczytania tej książki.

Informacje dodatkowe o Strażak. Życie w ciągłej akcji:

Wydawnictwo: Muza