Okładka książki - Strażnicy wrót. Jaga i stalowy chochoł patronujemy

Strażnicy wrót. Jaga i stalowy chochoł

Tom 2 cyklu Strażnicy Wrót

Kto ma ochotę na ponowną wyprawę do magicznego świata Strażników Wrót ?
Pora na drugi tom serii o wyjątkowej, młodej czarownicy. Jaga urosła, jest już starsza niż w pierwszym tomie. Także wyzwania jakie staną przed nią w tej części są zdecydowanie trudniejsze. Ale sprostanie im będzie dawać też zdecydowanie więcej satysfakcji i jej i nam - czytelnikom !
Jeśli macie w domu młodych, zaczytanych fanów smoków i magicznych historii - to zdecydowanie książka dla Was!
A według mnie, bezdyskusyjnie, cała seria zasługuje na uwagę.
Jaga nadal jest złotą rączką u mistrza Jana Twardowskiego. Wciąż u jej boku trwa wierny przyjaciel Cykor ale nie jest już domkiem na kurzej łapce, a wielkim domem na orlich nogach i ma problemy ...rozwojowe ? 😅 Teleportacja nie specjalnie mu wychodzi, a irytacja tym spowodowana odbija się na jego mieszkańcach. Do tego w progach Domu Niespokojnej Starości pojawia potomek Dragonista Wawelskiego. Co z tych powodów, tym razem czeka naszych bohaterów ?
Często zdarza się, że drugie tomy to takie przerywniki pomiędzy świetnym wstępem, a imponującym zakończeniem. Tu tempo akcji jest jednostajne, emocje nie opadają i książka wciąga równie mocno jak poprzednia.
Widać zmiany jakie zachodzą w naszej czarownicy, ale są one adekwatne do jej wieku. Można odczuwać dumę widząc jakie robi postępy. Otaczają ją wierni przyjaciele i autor pięknie pokazuje moc i wartość przyjaźni, a w sumie fakt, że jest ona wręcz bezcenna.
To książka pobudzająca fantazje, przeganiająca nudę. Taka która i bawi, bo nie można nie dostrzec w niej elementów humorystycznych, i uczy nawiązując niezmiennie do tradycji polskich i legend słowiańskich. Piękna seria. Coraz bardziej ją podziwiam i serdecznie polecam ❤️
Dziękujemy ponownie za egzemplarz do recenzji ☺️

Informacje dodatkowe o Strażnicy wrót. Jaga i stalowy chochoł:

Zobacz opinie o książce Strażnicy wrót. Jaga i stalowy chochoł

Kup książkę Strażnicy wrót. Jaga i stalowy chochoł

Zła krew
Maciej Rożen0
Okładka ksiązki - Zła krew

TO MIASTECZKO JEST JAK PRZEDSIONEK PIEKŁA, TRUCIZNA SĄCZY SIĘ DO ŻYŁ KAŻDEGO, KTO TU MIESZKA Topice, 31 stycznia 1998 roku. Rozdziobana twarz młodej...

Strażnicy Wrót. Jaga i miasto magotechników
Maciej Rożen0
Okładka ksiązki - Strażnicy Wrót. Jaga i miasto magotechników

Przed Jagą kolejna misja! Jaga Kurzastopka pracuje jako złota rączka w Domu Niespokojnej Starości dla Magicznych Stworzeń i praktykuje magię pod okiem...