Okładka książki - Strzępki życia

Strzępki życia

Grzyby według mnie są naprawdę fascynujące, dlatego, kiedy dowiedziałam się o książce pt.: „Strzępki życia. O tym, jak grzyby tworzą nasz świat, zmieniają nasz umysł i kształtują naszą przyszłość”, zapragnęłam ją poznać bliżej i ani trochę tego nie żałuję. Według mnie jest naprawdę bogata w wiedzę i można z niej dowiedzieć się wiele na temat grzybów. Autor zabiera nas w podróż do spektakularnego i tajemniczego świata udowadniając, jak one są ważne, a także pokazując, jak niewiele im trzeba do przetrwania.

Książka napisana jest jasno, zrozumiale, a przede wszystkim ciekawie. Sprawiło to, że czytało się ją szybko, z przyjemnością odkrywając każdą kolejną stronę.

Znajdziemy w niej proste, czarno białe ilustracje, które moim zdaniem przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.

„Strzępki życia. O tym, jak grzyby tworzą nasz świat, zmieniają nasz umysł i kształtują naszą przyszłość” to książka, która zabiera nas w świat grzybów, odkrywając przed nami ich tajemnice. Mnie się podobała i z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Strzępki życia:

Wydawnictwo: Insignis
Data wydania: 2023-10-25
Kategoria: Popularnonaukowe
Tytuł oryginału: Entangled Life: How Fungi Make Our Worlds, Change Our Minds & Shape Our Futures
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Urszula Gardner
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Grzyby literatura popularnonaukowa

Zobacz opinie o książce Strzępki życia

Kup książkę Strzępki życia

Merlin Sheldrake0
Okładka ksiązki - Strzępki życia. O tym, jak grzyby tworzą nasz świat, zmieniają nasz umysł i kształtują naszą przyszłość

Im więcej dowiadujemy się o grzybach, tym bardziej dociera do nas, że nie ma bez nich życia.   Nie są ani roślinami, ani zwierzętami, ale występują dosłownie...