Okładka książki - Strzygoń

Strzygoń

„(…) hipokryci są wszędzie, nie tylko na bagnach”.

Polski „daleki” wschód.

Nieczynny pensjonat w miejscu zapomnianym przez Boga, ale nie przez ludzi, otoczony bagnami i borem - Strzygoń.

To ekscentryczne miejsce wybrał sobie za azyl pewien lekko zapomniany i od dawna niedoceniany pisarz, Henryk Zamroz, by – jak brzmiała wersja oficjalna – w spokoju dokończyć pisanie swojej najnowszej powieści.

Pewnego dnia harmonię życia pisarza burzy przyjazd do pensjonatu nowych letników - małżeństwa z Krakowa, które zapragnęło spędzić kilka dni w otoczeniu dzikiej przyrody. A jakby tego było mało, wkrótce okolicę nawiedza nieprzeciętna nawałnica – ekstremalne urwanie chmury z deszczem, wiatrem i piorunami, które odcina od świata pensjonat Strzygoń i jego mieszkańców. Od tej chwili stają się oni skazani wyłącznie na swoje towarzystwo. Sprawa komplikuje się nie na żarty, gdy jeden z mieszkańców pensjonatu zostaje zamordowany.. a pozostali zaczynają sobie uświadamiać, że mordercą jest ktoś z nich..

„Strzygoń” to niezwykle klimatyczna powieść kryminalna wprowadzająca czytelnika  w  „szamańsko-bagienny nastrój”.

Ile prawdy jest w opowieściach o bagnach, wampirach, duchach, utopcach, strzygach i innych złych mocach?

Co można włożyć między bajki, a czego lub kogo trzeba się naprawdę bać?

„Strzygoń” to opowieść o tym, że każdy ma tajemnice przeszłości i sekrety teraźniejszości. O zemście, która daje ukojenie. O życiu na smyczy swoich ograniczeń. O sytuacjach, które wymuszają decyzje ważące o ludzkim życiu. I o tym, że zło ma ręce i nogi – jest człowiekiem.

Polecam.

Kup książkę Strzygoń

De eF
Artur Żurek 0
Okładka ksiązki - De eF

Pisarz Henryk Zamroz podejmuje się napisania fabularyzowanych wspomnień morderczyni, która po dwudziestu pięciu latach opuszcza zakład karny. Autor i była...

Mściwa miłość
Artur Żurek0
Okładka ksiązki - Mściwa miłość

Barbara Reszelska, atrakcyjna wdowa, założycielka i prezeska fundacji „Fortitudo” ma wszystko, żeby być szczęśliwą i korzystać z uroków życia...