Całość napisana jest prostym językiem, bez umoralniania. Ukazany ciąg przyczynowo-skutkowy. Nie ma nierealnych obietnic w stylu: schudniesz 5kg w tydzień, 15kg w miesiąc. Zdrowe nawyki i racjonalne żywienie to klucz do sukcesu.
Podoba mi się, że książka wydana jest w formie ćwiczeń. Jest miejsce by zapisać swoje spostrzeżenia, a w poszczególnych rozdziałach wymaga się wykonanie i zapisanie zadań- to pozwala na utrwalenie zdobytej wiedzy i poznanie mechanizmów.
Dla rozrywki możemy pokolorować mandale, a jeśli nie mamy pomysłu na posiłek to znajdzie się także kilka inspiracji.
Ilustracje i wykresy sprawiają, że jest przyjemna dla oka i nie kojarzy się z podręcznikami szkolnymi.
Jak dla mnie jest to dobra pozycja dla osób, które, albo nie miały wpojonych dobrych nawyków żywieniowych, albo pogubiły się w gąszczu diet. Przypomina podstawy, ale jasno określa cele i pokazuje jak planować by nasze starania nie zakończyły się słomianym zapałem czy efektem jo-jo.
Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2018-08-01
Kategoria: Poradniki
patrissa
Hej, chicałabyś trochę w sobie zmienić, prawda? W sylwetce, głowie, życiu... Ech, to takie trudne. A co jeżeli ci pokażę, że wcale nie? I że to może...