Okładka książki - Szalone noce w Paryżu

Szalone noce w Paryżu

“Szalone noce w Paryżu” autorstwa Wioletty Piaseckiej to powieść, która zabiera nas w emocjonującą podróż wprost do serca Francji.

Poznajemy w niej historię Inki Brzeskiej, która jako samotna matka, zajmuje się swoim sześcioletnim synem. Dążąc do uzyskania akceptacji od rodziny i samej siebie, postanawia ona zrezygnować z pewnej pracy w sklepie na rzecz posady w agencji reklamowej. Po pewnym czasie jej nowa firma wysyła ją na kurs do Paryża. Już na lotnisku spotyka ona  uroczego Oskara Roznera, który, widząc jej kolorową sukienkę, przypuszcza, że jest stylistką - Inka nie prostuje tego założenia. W trakcie lotu, dobrze się im rozmawia o kinematografii i literaturze, dlatego Inka decyduje się podać Oskarowi swój numer telefonu.

Czy coś co zaczęło się od kłamstwa, może przynieść coś dobrego?

Wioletta Piasecka z wprawą snuje opowieść o Ince Brzeskiej, samotnej matce, która staje przed szansą zmiany swojego życia dzięki nieoczekiwanej podróży do Paryża. Z łatwością przekazuje nam ciepło i emocje swojej bohaterki, sprawiając, że niemal natychmiast możemy poczuć sympatie do Inki i wczuć się w jej dylematy. Paryż staje się tłem dla rozwoju Inki, nie tylko jako miejsce pełne możliwości, ale również jako przestrzeń, w której musi stawić czoła własnym lękom i niepewnościom. Spotkanie z Oskarem Roznerem, które zaczyna się od niewinnego kłamstwa, ewoluuje w coś znacznie głębszego, skłaniają do refleksji na temat prawdziwości tych uczuć i konsekwencji nieszczerości.

Narracja w powieści jest płynna i umiejętnie z balansowana między szybkim tempem wydarzeń a momentami zadumy, pozwalając nam na chwilę oddechu oraz zastanowienia się nad losami bohaterów i tym, co my byśmy zrobili, w danej sytuacji.

“Szalone noce w Paryżu” to opowieść o ciepłych uczuciach i nieoczekiwanych zwrotach, gdzie życie toczy się w rytmie barwnych świateł, francuskiej muzyki i urokliwych uliczek Paryża. To historia pełna miłości i marzeń, ale również odwagi i siły, by zmierzyć się z nieznanym i przetrwać najtrudniejsze chwile. Jest to książka, która z pewnością znajdzie swoje miejsce w sercach wielbicieli współczesnych romansów, a także tych, którzy pragną na chwilę przenieść się na ulice Paryża i poczuć jego niepowtarzalny klimat. To jak, wybierzecie się z Inką do Paryża?

Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od wydawnictwa @skarpawarszawska (współpraca reklamowa) 🩷.

Informacje dodatkowe o Szalone noce w Paryżu:

Kup książkę Szalone noce w Paryżu

Chata pod starym świerkiem
Wioletta Piasecka0
Okładka ksiązki - Chata pod starym świerkiem

Wioletta Piasecka w zimowej powieści przenosi nas w malownicze tereny nad Zalewem Wiślanym, snując pełną ciepła historię sióstr poróżnionych przed laty...

Sekret bibliotekarki
Wioletta Piasecka0
Okładka ksiązki - Sekret bibliotekarki

Trzydziestoletnia Dagmara Brewka pochodzi z patologicznej rodziny. Na skutek źle ulokowanych uczuć, sama wpada w nałóg i kończy jako bezdomna na ulicach...