Okładka książki - Szczęście w wielkim mieście

Szczęście w wielkim mieście

Co jest twoim szczęściem dziś? Takie pytanie zadaje autorka książki "Szczęście w wielkim mieście" - Katarzyna Olubińska. Autorka jest dziennikarką porannego programu w Dzień dobry TVN. Prowadzi bloga "Bóg w wielkim mieście".

W najnowszej książce porusza temat szczęścia, które dla każdego znaczy co innego. Przeprowadza wnikliwe wywiady z siedmioma wyjątkowymi kobietami. Są to bardzo emocjonujące, osobiste historie, o zmianach w życiu.

Co trzeba zrobić żeby poczuć się szczęśliwym, choćby na chwilę? A może na dłużej?

Nasze życie jest dobre i satysfakcjonujące, ale też pełne rozczarowań i trudnych doświadczeń. Czasami chcemy coś w nim zmienić. Pójść inną drogą, choć nawiedzają nas wątpliwości, a rozmowy z ludźmi nie zawsze dodają nam skrzydeł do działania. Jednak wystarczy odważyć się i zrobić pierwszy krok żeby zmienić coś w swoim życiu, spełnić marzenia, być szczęśliwym, cieszyć się każdą chwilą. Nasze nastawienie to klucz do sukcesu. Wielu z nas pomaga też wiara w Boga i swojego Anioła Stróża.

Rozmowy Katarzyny Olubińskiej są ciepłe, delikatne i ujmujące. Może któraś z opowiedzianych historii będzie inspiracją do zmian w życiu czytelników.

W swojej książce autorka pisze również o swojej głębokiej wierze w Boga, oraz o tym, że trudne sprawy jemu powierza w modlitwach. Opisuje też ważne fragmenty ze swojego życia.

"Szczęście w wielkim mieście" nie jest poradnikiem, choć daje dużo nadziei na lepsze jutro. Myślę, że zachwyci przede wszystkim ludzi, w których życiu Bóg ma szczególne miejsce.

Książka została przepięknie wydana, z dbałością o szczegóły. Okładka jest niezwykła, ulotna, delikatna jak tytułowe szczęście.

Informacje dodatkowe o Szczęście w wielkim mieście:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2022-01-31
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Dodał/a opinię: Damaczytasama

Tagi: Literatura faktu bóg

Zobacz opinie o książce Szczęście w wielkim mieście

Kup książkę Szczęście w wielkim mieście

Kobieta w wielkim mieście
Katarzyna Olubińska0
Okładka ksiązki - Kobieta w wielkim mieście

Kobiecość - siła, która zmienia świat Kobieta w wielkim mieście to cykl bardzo osobistych i wzruszających wywiadów z kobietami, które miały odwagę zawalczyć...

Puste miejsca
Katarzyna Olubińska0
Okładka ksiązki - Puste miejsca

W pierwszej części tej nietypowej książki odnajdziesz słowa Kasi. Druga część czeka na wypełnienie twoimi słowami. Niech ta pusta przestrzeń stanie się...